Les normalment tranquil·les i poc transitades carreteres de la regió sud-africana de Cederberg, a uns 300 quilòmetres al nord de Ciutat del Cap, estan vivint aquests dies un radical canvi d'imatge amb la recolecció i embalatge del seu te autòcton, un tipus d'aquesta famosa herba per infusió que ha revolucionat el mercat internacional, més encara després de guanyar l'any passat un litigi a Estats Units per distribuir com a marca registrada un producte que ha causat furor entre els aficionats alemanys i japonesos a aquesta popular beguda. I és que aquest té, anomenat Rooibos (te vermell), destaca pel seu fort i picant gust i unes qualitats exclusives que s'han demostrat molt saludables. Els mercats internacionals del te, tradicionalment dividits en verd i negre, té ara una dura competència amb una varietat que no conté «gens de cafeïna, molts pocs tanins i és ric en antioxidants», segons defensa Martin Bergh, director comercial de Rooibos Marca Registrada.
Aquest tipus de te vermell és molt popular a Sud-àfrica i des de 1900 s'exporta en grans quantitats a Alemanya.
La major part dels natius d'aquesta remota regió muntanyenca viuen de la seva producció, que centra la seva recol·lecció aquests dies just quan l'herba ha florit i és a l'estat òptim per la seva collita.