algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El Bisbat s'«oposa» a l'escenificació de l'obra de Bassi al Teatre del Mar

Molinet pretén trobar una solució que acontenti Església i actor

El Bisbat de Mallorca va emetre ahir un comunicat als mitjans de comunicació en el qual posava de manifest la seva «oposició» a la representació de l'espectacle La Revelación de l'artista italià resident a Mallorca Leo Bassi, programat al Teatre del Mar entre dia 3 i dia 20 de maig.

La raó de la seva «oposició» respon, segons assegura la institució, que és propietària de l'edifici on s'ubica el Teatre del Mar, al barri palmesà del Molinar, «al compliment del contracte que estableix que no s'hi podran realitzar actes en pugna amb la doctrina o moral de l'Església Catòlica».

Per la seva banda, el president de la Fundació Teatre del Mar, Carles Molinet, manifestà que l'entitat que representa intentarà «donar una solució que perjudiqui tan poc com sigui possible totes les parts» en conflicte. La Fundació té la intenció de complir el contracte que firmà amb Leo Bassi a principis d'any, quan encara no s'havia creat cap tipus de polèmica entorn de l'espectacle, i també pretén respectar el contracte de lloguer de l'edifici, que es basa «en un clausulat que incorpora una limitació en l'exhibició d'espectacles contraris a les creences de l'Església Catòlica».

En aquest sentit, la Fundació Teatre Principal puntualitzà la seva posició indicant que «el Teatre del Mar no programa idees, ni polítiques ni religioses», sinó que es guia per criteris com «la qualitat artística i el respecte pels drets humans a través de la contractació d'artistes i creadors d'espectacles que tenen idees pròpies i lliures».

Paral·lelament, Molinet indicà que «s'hi trobarà una solució pacífica», malgrat que «la Fundació Teatre del Mar continua encara negociant amb el Bisbat de Mallorca». «Una opció podria ser programar La revelación en un altre espai», digué Molinet, el qual assegurà que en qualsevol cas ha de ser «una decisió fruit del consens».

Per acabar, el president de la Fundació Teatre del Mar deixà clar que en cap cas «no es rescindirà el contracte per via judicial» amb el Bisbat perquè «des de fa dies s'ha iniciat un procés per donar sortida a l'actual situació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.