cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

La casa de subhastes Christie's mantén la seva intenció de licitar les cinc bigues de la mesquita

La casa de subhastes Christie's manté el seu pla de treure a subhasta dia 4 d'abril cinc bigues que suposadament pertanyen a la mesquita de Còrdova malgrat que el passat dia 10 de març, després de les propostes del Govern, Christie's afirmà que està intentant «aclarir certes qüestions amb les autoritats espanyoles».

Llavors, la casa de subhastes es declarà «satisfeta» amb la procedència de les bigues comunicada pel consignador, i afirmà que estava «treballant amb les autoritats espanyoles per aclarir certes qüestions».

Christie's no ha tornat a fer cap comunicat públic des de llavors i no ha modificat la data de la subhasta Art i manuscrits islàmics en la qual les cinc bigues seran l'objecte estrella.

Per altra banda, fonts del Ministeri de Cultura, no volgueren valorar la decisió de la casa de subhastes i es limitaren a assenyalar que «les investigacions per aclarir l'origen de les bigues continuen». Segons Christie's, les bigues daten del segle X i foren trobades a la mesquita en un moment no determinat.

Presenten en tres de les seves quatre cares superfícies decorades amb motius vegetals i diamants. Per elles s'espera recaptar entre 145.800 i 219.000 euros, en el cas de les menys ornamentades, i entre 291.700 i 437.500 euros per les que tenen una decoració policromada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.