algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

L'eclipsi parcial de sol de demà es podrà observar arreu de Balears

S'aconsella utilitzar instruments homologats per observar el fenomen

R. C.Palma.
Demà, dimecres dia 29 de març, es produirà a tot l'Estat un eclipsi parcial de sol que tindrà lloc a partir de les 11.17 hores i finalitzarà cap a les 13.23 hores, i es localitzarà el seu punt màxim a les 12.19 hores. Segons anuncià ahir l'Observatori Astronòmic de Mallorca, en aquesta ocasió el sol serà ocultat per la lluna en més d'un 35 per cent a l'illa de Mallorca. Des de l'arxipèlag balear, el diàmetre aparent de la lluna ocultarà poc més de de la tercera part del disc solar. L'eclipsi també serà visible en la seva totalitat, en una franja de 180 quilòmetres d'ample que creuarà l'oceà Atlàntic, Àfrica, Turquia, el sud de Rússia i Mongòlia. La línia central de totalitat de l'eclipsi creuarà l'Atlàntic, entrant per la costa africana en el sud de Ghana i Tongo.

Quant a l'observació dels eclipsis solars, cal dir que és tan atractiva com arriscada per la vista si no es prenen precaucions. Mai no ha d'observar-se el sol directament, ni tan sols durant uns segons, ja que la pèrdua de la visió es pot produir immediatament i de manera irreversible.

Per fer una observació segura és necessari usar un filtre solar específic o ulleres especials. Les radiografies, els vidres fumats, les pel·lícules fotogràfiques, o les làmines de disquets són instruments d'alt risc ja que deixen passar la totalitats de raigs infrarojos i ultraviolats i produeixen lesions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.