algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El Jazz Voyeur Festival torna amb més concerts i figures musicals

Toquinho i Brad Mehldau són alguns dels artistes que hi participen

X.R.Palma.
Torna a Mallorca el Jazz Voyeur Festival amb artistes de la categoria de Gloria Gaynor, Toquinho, Brad Mehldau, Herbie Handock, Roberta Flack, el Dave Holland quintet i el San Francisco Jazz Collective.

Un cicle que no només compta amb concerts, sinó també amb classes magistrals impartides per músics com Bobby Hutcherson i Chris Potter, exposicions fotogràfiques, sessions de cinema mut amb acompanyament de música en viu, tal com es feia abans del cinema sonor, i més activitats paral·leles.

El grup San Francisco Jazz Collective serà l'encarregat d'obrir el festival el 6 d'abril. La formació integrada per músics com Joshua Redman i Nicholas Payton, farà un homenatge al mestre del jazz Herbie Hancock, que també actuarà al festival.

El quintet de Dave Holland tocarà el 4 de maig al Conservatori de Palma. «Hem volgut vincular els músics amb escenaris concrets», explicà Gerardo Cañellas, promotor del festival. «Un quintet que sona com una big band», segons Cañellas. Un grup format per cinc solistes, que fan d'aquesta formació una de les millors a l'escena jazzística.

El festival compta amb dives com Gloria Gaynor i Roberta Flack, que actuaran el 24 de juny i el 15 de juliol respectivament. Gaynor delitarà el públic amb cançons com la famosa «I will survive» i altres temes emblemàtics de la música disco.

Els amants de la bossa nova tindran la presència de Toquinho el 30 de juny, un dels fundadors d'aquest estil nascut al Brasil, i que juntament amb en Vinicius de Moraes canviaren el destí de la música amb els concerts a La Fusa, a Argentina.

Brad Mehldau trio tocarà el 7 de juliol. El pianista durà la seva manera d'entendre el jazz, influenciada per la música clàssica i el pop-rock.

El mític Herbie Hancock, que ha transcendit els límits dels gèneres des dels 50, fusionant el jazz amb estils com el funk i el rock, tocarà el 23 de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.