algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Ses Voltes acollirà dissabte la festa del 75è aniversari de la II República

La Gran Orquesta Republicana iniciarà a Palma la seva gira estatal


Dissabte, ses Voltes acollirà la primera edició de la Festa Republicana, una iniciativa amb intenció de continuïtat que neix enguany arran de la conmemoració del 75è aniversari de la II República.

La jornada festiva començarà a l'espai exterior de ses Voltes, a les 14 hores, amb un dinar popular i amb la projecció d'un documental titulat Memòria històrica que revelarà als assistents les claus polítiques, històriques i socials dels esdeveniments de 1939, a la sala d'exposicions del recinte municipal. A les 17.00 hores, s'hi oferirà una sessió de teatre a càrrec de Petita Forma i, a partir de les sis de l'horabaixa el concert de Dinamo, Joan Miquel Oliver i La Gran Orquesta Republicana.

La Gran Orquesta Republicana, com avançà ahir en aquest diari el seu vocalista Javier Vegas, tancarà la vetlada amb el primer recital d'una gira que durà la banda mallorquina per diferent ciutats de l'Estat espanyol i de França fins dia 27 de maig.

Aquesta gira, per commemorar el 75è aniversari de la II República, portarà la formació esmentada per escenaris de Madrid, Osca, Elx, Granada, Barcelona i la localitat francesa de Pontaq. El grup es formà l'any 1997 amb una actitud antimonàrquica i amb la diversió com a objectius comuns i ja ha editat cinc àlbums, el darrer l'any passat amb el títoDos Discos. La banda hi confirmava la seva línia de composicions amb el mestissatge com a tret característic d'un septet integrat per Javier i Nacho Vegas, Néstor Casas, Chema Bestard, Juan A. Molina, Pep Estrada i Jaume Salom.

D'altra banda, Joan Miquel Oliver, guitarrista d'Antònia Font, donarà a conèixer als assistents el seu darrer treball en solitari, Surfistes en càmera lenta, mentres que Dinamo contribuirà al trull amb el seu Original Latin Ska, banda que en el darrer moment ha substituït Mostros. Convé destacar que aquesta trobada s'havia previst per al 14 d'abril, però Cort no considerà oportú cedir l'espai per a una festa pagana per Setmana Santa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.