cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Emotius i merescuts homenatges en la gran nit del teatre mallorquí

Imatges per al record en la Gala de les Arts Escèniques del Consell


Dilluns se celebrà la segona edició de la Gala de les Arts Escèniques a l'hotel Bahía Mediterráneo de Palma, un esdeveniment que s'aprofità perquè el Consell de Mallorca homenatjàs quinze personalitats del món del teatre i la dansa illencs que han dedicat la seva vida al cultiu i a la difusió de la «més antiga de les arts clàssiques», com recordà la presidenta del Govern insular, Maria Antònia Munar.

Munar realitzà el seu parlament abans de retre homenatge a Aina Frau, Aina Segura, Catalina Valls, Elionor Valleriola, Francesca Bover, Joan Bibiloni, Joan Lacomba, Joan Maria Melis, Manuel Tubert, Maria Reus, Maruja Alfaro, Pilar Casasnovas, Rafel Ramis, Serafí Guiscafré i Antoni Oliver. Tots eren presents a l'acte i reberen una estatueta d'Antoni Fiol que simbolitza un focus. Segons recordà als presents Guillem Ginard, director insular de Cultura, «representa un element imprescindible en qualsevol muntatge d'arts escèniques i pretén ser una al·legoria de la llum que desprenen les estrelles del teatre a Mallorca i, sobretot, els homenatjats».

La gala, que començà amb un sopar, reuní prop de 200 convidats, entre els quals hi predominaven actors, actrius, productors i directors, a més de les sorpreses dels catalans Mercè Comas, Enric Majó i una Lloll Bertran que tancà la part protocol·lària del lliurament de guardons amb una divertida paròdia de madò Pereta. També hi eren presents Dolça Mulet, vicepresidenta i consellera Executiva de Cultura; Andreu Ramis, director gerent de la Fundació Sa Nostra; Gabriel Coll, director de la Fundació Teatre Principal; i Francesca Niell, directora del Centre Cultural Sa Nostra.

Guillem Ginard, en un parlament emotiu, recordà les figures de Margaluz i de Xesc Forteza i homenatjà per sorpresa dues companyies mallorquines que acaben d'arribar al seu vintè aniversari: Iguana Teatre i Estudi Zero. Margalida Grimalt, presidenta de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears, llegí el manifest universal del Dia Mundial del Teatre, que se celebrarà el proper 27 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.