algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

«Als al·lots no se'ls ha d'imposar la lectura, han de triar ells què llegir»

L'escriptor català Emili Teixidor explicà els beneficis de la lectura

X. RIUTORT. Palma.
L'escriptor i periodista Emili Teixidor parlà sobre el seu llibre L'ocell de foc al Cicle Encontres literaris. En diàleg amb... que ofereix el Centre de Cultura Sa Nostra.

Teixidor impartí dues conferències, una adreçada al públic en general, el passat dimarts 14, i una altra a estudiants de secundària i batxillerat, on asssistiren 180 al·lots.

El novel·lista aprofità per parlar als joves de la utilitat de la lectura: «Als al·lots els dic que s'espavilin, que si no llegeixen no trobaran una bona feina. Però tampoc se'ls ha d'insistir massa, si se'ls pressiona després fan el contrari. S'ha de tenir envers ells una despreocupació fingida».

«La lectura és clau no només en l'educació general, sinó també a l'economia, significa progrés material», explicà l'autor, «a la societat de la informació en què vivim llegir és vital. Si es vol mantenir aquest estat de benestar la lectura és bàsica per crear intel·ligència i futurs treballadors dels serveis».

L'autor de llibres infantils es mostrà optimista amb la lectura, manifestà que «avui es llegeix més que mai, fa cinquanta anys no hi havia ni escoles, hem de destruir aquests tòpics que diuen que no es llegeix».

Teixidor defensà l'autonomia dels centres, i sobretot dels alumnes, a l'hora d'escollir les lectures: «Els centres educatius haurien de poder donar més autonomia als estudiants a l'hora de triar els llibres, els professors només haurien d'ensenyar com escriure i llegir, no haurien d'imposar lectures. A més la lectura és molt íntima, molta de gent no diu el que llegeix, perquè és molt personal».

L'autor recalcà la dificultat d'escriure per als adolescents: «De moltes coses saben més ells que els adults que escriuen per a ells. Per això és important ser honest als llibres, els al·lots no es deixen enredar, saben quan algú els intenta enganar».

El proper escriptor convidat als Encontres literaris serà Lluís-Anton Baulenas, que parlarà el 28 i 29 de març del seu llibre El fil de plata.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.