algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Porreres farà la I Fira Musical de l'Illa en el marc dels 150 anys de la banda

Dins els múltiples actes prevists, Lluís Llach oferirà el que serà un dels seus darrers concerts a l'Illa

89392
El president de la banda, Cristòfol Font, amb Joan Sastre, Guillem Ginard, Antoni Juaneda, regidors de la Sala i representants de les entitats bancàries col·laboradores.
El municipi de Porreres acollirà la primera Fira-Festival Musical de Mallorca en el marc dels actes de commemoració del 150è aniversari de la Filharmònica Porrerenca.

La mostra musical tindrà lloc el proper dia 21 de maig a partir de les 8.30 hores i està previst que hi prenguin part grups, empreses de venda d'instruments i del món de l'espectacle, Lluthiers, mercadets de venda d'instruments usats i totes aquelles activitats relacionades amb el món de la música.

En l'acte de presentació de la programació del primer semestre, el president de la banda, Cristòfol Font, explicà que aquesta serà la primera fira de música de Mallorca i «esperam que tengui continuïtat com en tingué en el seu moment la trobada de bandes».

Un altre dels plats forts dels actes de l'efemèride, serà el concert que oferirà Lluís Llach amb la banda de música de Porreres, en el que podria ser un dels darrers concerts del cantautor a l'Illa abans de retirar-se la primavera de 2007.

Així mateix també està prevista l'actuació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la participació de múltiples bandes de Mallorca, la presentació d'un llibre sobre la història de la banda, concerts de diversos grups i, a banda de Llach, la d'un altre artista de prestigi encara per concretar.

La Filharmònica Porrerenca fou fundada l'any 1856 per Jaume Mulet Escarrer i, si bé no és la més antiga de Mallorca, sí que és l'única que no ha interromput la seva activitat des de la seva creació. Font explicà que la banda s'ha sabut adaptar als nous temps com ho demostra el fet que fou la primera que integrà les dones i que es disfressà per fer una cercavila.

A l'acte de presentació de la programació, hi assistiren el batle de Porreres, Joan Sastre i regidors de la Sala; el director insular de Cultura, Guillem Ginard; el director de Relacions Institucionals del Govern, Antoni Juaneda i representants de les entitats i empreses col·laboradores del 150è aniversari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.