algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

«Memòria d'en Julià» i «El malalt imaginari», 20 anys d'Iguana Teatre

La companyia celebra l'aniversari reposant les obres més exitoses


La companyia Iguana Teatre celebra el seu vintè aniversari amb la reposició de dos dels espectacles que més èxit de públic i crítica han assolit en els darrers cinc anys. Avui, i fins diumenge, el Teatre del Mar de Palma acull la representació d'El malalt imaginari de Molière, amb adaptació per a sis actors de Pere Fullana; i la propera setmana, la Memòria d'en Julià, de Pere Fullana.

Durant la presentació ahir dels actes de commemoració es va fer un repàs a la història d'Iguana Teatre, impulsora del projecte del Teatre del Mar formant part de la Fundació d'aquest teatre. Així mateix es recordaren les 23 produccions duites a escena des de 1986, més les set del Teatre Sargantana, encarregada dels espectacles infantils. Per a l'ocasió han editat un llibre que recull, sota el títo20 anys. Iguana Teatre, imatges, fitxes, història i crítiques dels espectacles.

El dramaturg i director Pere Fullana explicà que s'ha escollit El malalt imaginari de Molière perquè és una «obra fonamental en la història del teatre», tot un clàssic que ha sobreviscut al pas del temps gairebé sense retocs i que sempre «ha funcionat bé». També avançà que el mes de maig es representarà en castellà a Osca. «L'obra de Molière suposa un abans i un després en el teatre, perquè per primera vegada un autor s'atreví a parlar d'ell mateix i inventà un nou gènere de comèdia», destacà Fullana. D'altra banda, valorà Memòria d'en Julià, que es representarà del 17 al 19 de març, com una «reflexió sobre l'evolució social i econòmica de Mallorca al llarg del segle XX», que ha estat un èxit «fins i tot a Madrid» i que s'endugué el 2002 el premi al Millor Espectacle Teatral de la Fira d'Aragó, a més de ser finalista dels Max d'Arts Escèniques.

Iguana Teatre està concertada amb Cort, el Consell de Mallorca i el Ministeri de Cultura, i això li ha permès tenir una producció regular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.