cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Cinc bigues de la Mesquita de Còrdova, a subhasta a Londres

La casa de subhastes Christie's tracta d'aclarir amb Espanya el «cas de les bigues» de la Mesquita de Còrdova que té previst oferir al millor licitador el proper 4 d'abril a Londres.

La sortida a subhasta de les cinc peces del segle X ha causat polèmica al nostre Estat i la ministra de Cultura, Carmen Calvo, aconsellà la investigació de l'origen i l'autenticitat de les bigues per comprovar si la seva posessió és legal. Christie's, en un comunicat, assegurà que està «col·laborant amb les autoritats espanyoles per aclarir uns temes» per afegir després que se sentien «satisfets amb la procedència de les bigues».

La casa de subhastes londinenca creu que el valor de cadascuna de les unitats, de sis metres de llargària, pot oscil·lar entre un mínim de 146.000 euros i una màxim de 438.000 euros, encara que el preu de sortida no es coneix. Tres dels quatre costats de les bigues de fusta estan decorats amb diamants.

Fonts de Christie's han assegurat que, el que saben segur, és que aquestes peces «ja havien desaparegut de la catedral de Còrdova al 1928, quan l'arquitecte Félix Hernández publicà un inventari del sostre original de la mesquita», i que es trobaren «en un graner del sud de França». Per contra, el Ministeri de Cultura espanyol ha demanat a l'Interpol que suspengui la subhasta fins que no s'aclareixi l'autèntic origen dels polèmics travessers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.