algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Arrenca la Mostra de Cuina Mallorquina

Maria Antònia Munar inaugura un certamen que enguany compleix la seva vint-i-dosena edició


La XXII edició de la Mostra de Cuina Mallorquina arrencà ahir amb la inauguració oficial per part de les autoritats i els diferents representants de l'hoteleria, que han fet d'aquest esdeveniment tot un referent per als professionals de la restauració, la cuina i la gastronomia.

La Mostra, que serà oberta al públic fins el 17 de març, quedà inaugurada oficialment minuts després de les 12.30 amb el tall de la banda, al Recinte Firal de Palma, per part de la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar. Aquesta edició de la Mostra de Cuina Mallorquina donarà a conèixer durant deu dies l'oferta gastronòmica de vint restaurants, tres escoles i cinc forns i pastisseries de l'Illa. A més, durant el certamen es presentaran receptes d'alguns cuiners importants de Mallorca, com Jacinto del Valle, Toni Piña i Tomeu Esteve, i es continua amb la fórmula creada fa tres anys d'instal·lar un espai on els cuiners fan feina davant els assistents, eshow-cooking, en el qual participaran vint xefs, dos per dia. S'ha instal·lat una grada per als espectadors.

La superfície de la Mostra s'amplia enguany a 150 m2 i s'espera que això afavoreixi una pujada en l'afluència de públic, que l'any passat fou de 63.000 persones. A l'esdeveniment hi són presents vuit cellers de vi i quatre productors de licors mallorquins i, com a novetat, el públic podrà beure'n amb tassons de vidre amb un suplement de cinquanta cèntims. Una altra novetat de la fira és la presència de l'empresa pública Semilla, amb un expositor de fruita fresca i sucs naturals. La Fundació per al Desenvolupament Sostenible de Balears ofereix als titulars de la Targeta Verda un descompte del cent per cent fins demà.

El preu de l'entrada de la Mostra és de 4 euros i inclou degustacions de licors, cafè, gelat, pa, cervesa, refresc, sobrassada i fruita, mentre que els plats dolços o salats es cobren a 2,80 euros. Cal recordar que la fira obre de 12.30 a 16.00 hores i de 19.00 a 23.00 hores.

Els plats que s'oferiren el primer dia -el menú canvia cada jornada- foren arròs negre de sípia, bunyols de bacallà, calamars farcits de marisc, pitrera de pollastre farcida d'ametles i dàtils, estofat de porc amb figues i borratxos de vermell d'ou i xocolata.

Durant els parlaments d'inauguració de la fira, Munar destacà que «la gastronomia, després de la llengua, és el factor més important que uneix la gent de la nostra terra i és una senya d'identitat dels mallorquins», alhora que recordà que «la fira serveix per promocionar la venda i el consum dels nostres productes, aspecte bàsic per fer créixer la indústria, la pesca i la ramaderia». Munar esmentà com a valor afegit «la promoció turística, que es veu afavorida pel turisme gastronòmic de qualitat». A més avançà que el seu Departament d'Economia crearà la marca Cuina Mallorquina. En la mateixa línia es mostrà el parlament del conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, que identificà «gastronomia amb cultura i riquesa» i reclamà per al futur «un recinte firal més gran, a l'alçada de la categoria de la mostra». La comitiva d'autoritats passejà per tots els estands i dinà el menú del dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.