cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Polèmica entre l'Ajuntament i el Consell per les competències sobre Santueri

La propietat del castell de Felanitx està disposada a rehabilitar-lo, però amb ajudes

G.V. / J.M.S. Felanitx.
Una moció de l'equip de govern del PP de Felanitx, amb la qual sol·licita al Consell de Mallorca que faci efectiva l'expropiació del castell de Santueri en el cas que la propietat no en dugui a terme la restauració, ha aixecat de nou la polèmica entorn d'aquest degradat conjunt arquitectònic.

Des del Consell de Mallorca, el director insular de Patrimoni, Joan Josep Mas, considera que la Sala «no pot tirar pilotes fora» i és qui ha de dur a terme l'expropiació perquè el recinte «es troba al seu municipi». Per la seva banda, el propietari, Joaquim Vidal, es mostrà sorprès perquè «ara és la primera notícia que en tenc» i desmentí que l'Ajuntament de Felanitx s'hagi posat en contacte amb la propietat per tractar d'aquest tema com assegurà la batlessa de Felanitx, Catalina Soler.

La moció no prosperà i té intenció de presentar-la en un altre ple, «perquè els nostres tècnics ens diuen que és el Consell qui té les competències». L'objectiu del PP és recuperar el castell per a «tots els felanitxers i del públic en general», ja que està tancat des de fa anys.

Però Joan Josep Mas va deixar ben clar que «nosaltres no podem expropiar tot allò que cau als pobles. Han de ser els ajuntaments, com ho marca la llei».

Tant Mas com la propietat coincidiren a assenyalar l'elevada despesa del projecte de rehabilitació i també que ni el titular ni la institució insular no poden emprendre aquestes obres de manera unilateral.

«Qui ha d'expropiar és el Consistori. El que nosaltres podem fer és promoure una reunió amb la propietat i amb la Sala per negociar un acord», assenyalà Mas. El director insular afegí que «en tot cas podríem elaborar un projecte a tres bandes, però sempre cercant ajudes exteriors perquè en aquest exercici no hi ha pressupost per a castells».

El propietari lamentà que «m'he reunit amb tots els polítics responsables des de fa anys i hi ha hagut bones intencions, però res més: ningú no ens diu cap on hem de prendre». Així mateix, afegí que «qualcú podria dir on són els doblers del Pla de castells que s'anunciaren». El director insular comentà que «en legislatures anteriors alguns partits feren molts de plans i teories que no dugueren enlloc, perquè en la pràctica eren molts de doblers».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.