algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
28°

Broglia: «Les meves obres canvien amb el temps de forma molt subtil»

L'autor féu «una visita llampec» a l'Illa per preparar una exposició

«Des de sempre, per la meva ment fan voltes les mateixes dues o tres idees». Unes dues o tres idees que «es transformen, van i vénen» i que es concreten en peces que beuen d'un mateix univers creatiu format per esferes i ocells que canvien constantment. És el món d'Enrique Broglia, qur acaba de realitzar una «visita llampec» a l'Illa per preparar la seva pròxima exposició a Mallorca, que inaugurarà el mes de juliol a la galeria Matisos de la Colònia de Sant Jordi.

Broglia va aprofitar la seva estada a Mallorca per visitar el Museu Es Baluard, centre que va conèixer en els seus orígens però que encara no havia vist una vegada acabat. «M'ha semblat meravellós i exemplar. Crec que la seva col·lecció d'escultures és esplèndida». L'artista va destacar l'exposició Joan Miró i el món d'Ubú, «una mostra que demostra el talent de Miró i la seva valentia en tractar un tema tan complicat en aquella època».

L'escultor també va voler subratllar l'«exquisida mescla entre l'arquitectura moderna i la murada renaixentista». «Es Baluard és un museu de nivell internacional del qual tota la societat balear ha de sentir-se orgullosa». Durant la seva visita a Es Baluard, Enrique Broglia va voler posar davant de Pont del mar, l'obra que el centre d'art té de l'autor. «La ubicació és perfecta», va assegurar.

Mides
«El pròxim mes de juliol presentaré a Mallorca les meves últimes peces escultòriques, ideades en bronze i acer corten, més alguns relleus en paper i algunes joies. Tots de diferents mides perquè m'interessa tant fer obres petites com grans peces», va explicar l'artista. Els seus característics ocells estaran presents a la galeria Matisos, igual que «el món de les esferes», que apareixeran «amb frontisses que s'obren i tanquen».

«Els meus canvis són subtils. En aquestes obres hi ha menys brillantors, treball més les superfícies setinades o de pàtina i recuper el color». Uns canvis que a finals de maig podran veure's en una altra exposició a Anvers, que l'autor està ultimant en aquests moments.

Precisament, una de les constants de Broglia és la de reprendre elements del passat. «De tant en tant em trob amb peces de fa anys que em permeten de veure els seus defectes o les seves virtuts. Són els testimonis d'un moment de treball determinat que poden, anys després, recuperar-se per millorar-se». De vegades, aquests reencontres deixen entreveure que passat i present no estan tan allunyats. «Fa poc vaig veure una peça que vaig realitzar quan tenia 18 anys i vaig ser capaç de trobar punts en comú amb obres que he fet posteriorment. La utilització de diferents textures, entre agressives i polides, o el fet de no emprar brillantors sempre són a les meves escultures». Unes escultures que l'artista planteja com un diàleg «necessari» que s'estableix «amb l'espectador una vegada que abandonen el taller».

Enrique Broglia recorda amb nostàlgia la seva estada a Mallorca. «Encara que sigui fora, sent que encara form part d'aquesta illa, un autèntic descobriment». Ara tornarà després de tres anys d'absència amb trenta peces en què barreja aquestes dues o tres idees constants però variables que donen voltes pel seu cap.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.