algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

El projecte 'Noches blancas' de Joan Carles Martorell s'exposa a Madrid

El curt fou guardonat amb l'accèssit Premi Nacional d'Audiovisuals

XAVIER RIUTORT. Palma.
El curtmetratge multimèdia Noches blancas del mallorquí Joan Carles Martorell i del valencià Francesc Felipe ha estat guardonat amb l'accèssit del Premi Nacional d'Audiovisuals que cada any dóna l'Injuve (Institut de la Joventut) per promocionar els joves creadors de l'Estat Espanyol menors de trenta anys.

Per aquest motiu avui s'inaugura una exposició a la sala Amadís de Madrid amb les diferents produccions audiovisuals premiades per l'Injuve, entre les quals es troba Noches blancas que disposa d'una instal·lació pròpia formada per alguns ordinadors, una projecció en loop, llibres i pòsters, que possibilitarà l'experiència de tot el material del que està formada aquesta proposta audiovisual.

Aquesta exposició estarà oberta fins al 15 de març, i es podrà veure després a diverses capitals de l'Estat. Joan Carles Martorell explicà que aquesta obra multimèdia de producció mallorquina «és un projecte que hem necessitat quatre anys per acabar-lo. Va començar amb la realització d'un curtmetratge, i gràcies als premis que vàrem aconseguir poguérem realitzar les altres parts del projecte: el documental, el videojoc i els altres complements».

El primer guardó que aconseguí fou el premi del Públic de l'edició 2002 del Fonart de les Illes Balears, on fou l'estrena oficial del curt.

L'exposició a la sala Amadís de Madrid tanca el cicle de creació de Noches blancas, «aquesta és la primera vegada que es pot tenir tota l'experiència sencera a un espai públic», subratllà Martorell: «No només el curt, sinó també el documental, el videojoc, el programa de televisió i els missatges SMS».

Noches blancas és una versió del conte homònim de Dostoiewsky, de l'any 1848, una història sentimental d'un triangle amorós. Els realitzadors han utilitzat diferents tècniques per donar distintes perspectives, el mateix curt utilitza diferents formats (quadrat, panoràmic, superpanoràmic) segons vol transmetre un sentiment o un altre.

Les influències no són només d'aquest escriptor rus, també hi trobam moltes referències cinèfiles, pel·lícules de François Truffaut per exemple, com l'obra de culte Jules et Jim, que té un triangle amorós com a base argumental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.