algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Els actes comencen amb molta de timidesa

Un mercat d'època ha envaït els carrers del voltant d'una Llonja tancada i tapada per paradetes

La Llonja de Palma és un dels edificis del gòtic civil més importants del món. Avui, dia de les Illes Balears, els ciutadans que s'apropin a uns dels barris més emblemàtics de Palma per veure el mercat d'època i les activitats que el Govern ha encarregat, es trobaran no només amb les portes tancades, sinó tapades per una de les innombrables paradetes de productes balears que han pres la plaça de Sa Llonja, el carrer del Consolat i la plaça de la Drassana. Fa just dos dies, diumenge 26, que es va tancar l'exposició d'Horacio Sapere Parlar soi no s'ha previst que durant la diada ningú se senti atret i encuriosit per entrar a l'edifici coronat per l'àngel de Sagrera.

Cal dir que la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, inaugurava ahir, amb una volta presencial, acompanyada per altres autoritats com el president de s'Institut, Antoni Serra; la consellera d'Immigració, Encarna Pastor; el director general d'Educació, Rafel Bosch, entre d'altres autoritats, el mercat temàtic i la zona d'activitats lúdiques que s'han programat en motiu de la festivitat.

A més a més, hi havia tota una sèrie de figurants que «posen la nota de color -tot i que elles anaven vestides de rigorós negre-» a un ambient que ahir a migdia era tebi, tot esperant que avui, en ser dia festiu, els ciutadans voltegin i puguin tastar els productes mallorquins que s'ofereixen. Senyores, guàrdies civils, serenos, barbers (que, per cert, 'afaitaren' Antoni Serra), ... d'època es passejaven enmig dels pocs visitants i molts de turistes ahir a migdia convidant a una festa. A la plaça Drassana hi havia un altre grup de figurants que no es movia del redol fent gràcies en un excel·lent castellà. Avui continuaran les demostracions de mestres d'aixa, cordat de cadires, picat de pedra, confecció i tot de ximbomba, confecció i reparació de xarxes, confecció, reparació i maneig de fones i altres demostracions lligades amb oficis i les tradiciones de les Illes Balears o la fabricació de productes típics.

El Consolat sí que està obert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.