cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

«La ruta natural» d'Àlex Pastor, millor curt en el Festival de Sundance

El curtmetratge La ruta natura, del director barceloní Àlex Pastor, obtenia ahir el premi al millor curtmetratge internacional en el Festival de cine Sundance, que se celebra a Utah, Estats Units.

El curtmetratge, el primer del director en 35 mm, relata l'experiència de Divad, espòs d'Arual i pare de Siul, que després del desvetllament d'un coma a causa de sofrir una accident, no pot recordar res de si mateix ni de la seva vida anterior, fet pel qual tracta de trobar repostes en el seu passat en un recorregut retrospectiu.

No és el primer premi que rep aquesta producció del jove director de 24 anys rodada el 2004, ja que ja va obtenir el primer premi en la Setmana de Cine Espanyol d'Aguilar de Campo; els premis del públic i el jurat en l'IX Festival de Curtmetratges Cortada de Vitòria; IX Festival de Joves Realitzadors «Ciutat de Saragossa» (millor curtmetratge, millor muntatge); millor curt nacional en el VII Festival de Curtmetratges «La Boca del Lobo»; el premi jove en el II Festival de Ponferrada (premi jove); i va estar nomenat al millor curtmetratge de ficció en els Premis Goya de 2005.

D'altra banda, el cine llatinoamericà també ha tingut el seu moment de glòria. El drama llatí Quinceañera, que examina la vida dels immigrants a Estats Units, es va emportar el premi del jurat i el de l'audiència al millor drama dels Estats Units.

Quinceañera està escrita i dirigida per Wash Westmoreland i Richard Glatzer amb molts actors nous i tracta sobre una nina de quinze anys que queda embarassada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.