algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Els Ciutat de Palma s'estrenen tot guardonant quatre arquitectes

El premi Guillem Sagrera va ser guanyat per dos projectes socials


Els premis Ciutat de Palma, que es lliuren avui, es van estrenar ahir anunciant els guanyadors del Guillem Sagrera d'arquitectura. El guardó, dividit en dos apartats (obra de nova planta i reforma, ampliació o condicionament d'edificis existents), va ser guanyat per dos projectes d'arquitectura social. El d'obra nova va ser per a l'ampliació de l'àrea d'Educació Infantil del col·legi de Son Ferriol i, el de rehabilitació, per a la reforma del Centre de Serveis Socials de Ponent, a Es Jonquet.

Ambdues iniciatives obtindran 15.000 euros, que es destinaran a promocionar les propostes. En total, van optar al premi, que es lliura cada dos anys, 14 projectes. «Les dues propostes guanyadores són models d'arquitectura social, projectes públics, un motiu de satisfacció per a l'Ajuntament», digué De Santos, regidor d'Urbanisme.

Vicenç Mulet i Marc Alabern són els directors de l'obra d'Es Jonquet. El guardó també premia l'empresa constructora i el promotor del projecte, en aquest cas Llabrés Feliu i el patronat municipal de l'Habitatge. Es va decidir reconèixer el seu treball per «la simplicitat, coherent i elegant, de l'addició d'un pis sobre un edifici de marès».

La seva proposta va néixer amb la intenció de respectar l'entorn d'Es Jonquet, una barriada que es caracteritza per les construccions baixes. «Vam escollir aquest edifici, situat al carrer Soltes, per la seva qualitat». Un edifici que, segons el Pla general d'Ordenació Urbana, havia d'esbucar-se. «El marès estava perfectament conservat». D'aquesta manera, l'antiga ferreria es va convertir en el nou Centre de Serveis Socials de Ponent. Es va conservar el marès, se li va afegir un segon pis i es va tenir en compte, a tota hora, el seu ús social, «havia de ser una construcció viva». «Vàrem crear diferents atmosferes a l'interior. La transició interior entre els espais crea una atmosfera recollida; el gran finestral permet, alhora, contemplar els molins», explicà Alabern.

Els directors i autors del segon projecte, María José Duch i Francesc Pizà, aconseguiren guanyar en l'apartat d'obra nova «per la seva sensibilitat a l'hora de construir uns espais exteriors amables de comunicació i de joc intercalats amb els de l'interior de les aules». «Estem molt agraïts a la Conselleria per permetre'ns investigar i donar-nos llibertat», va explicar Francesc Pizà. La seva proposta ocupa un angle d'un solar, que va permetre realitzar «la circulació dels porxos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.