cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

«La història ha d'ajudar a pensar com hem arribat aquí on som»

L'historiador Carles Manera valora l'esperit didàctic de la iniciativa

La Història de les Illes Balears, el nou projecte editorial que el Grup Serra traurà al carrer la pròxima tardor, ha estat rebut pel cos d'estudiosos de la Comunitat Autònoma com una iniciativa «molt potent» i «necessària» que obre una nova línia de treball. Carles Manera, professor titular d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha estat l'últim a celebrar la notícia de la pròxima publicació. En opinió de l'expert, el projecte que es gesta ara ha de servir com a eina per alliçonar la gent: «La història que sorgeixi ha de ser un instrument que ajudi a pensar com hem arribat on som. Si s'aconsegueix això serà una contribució fonamental», asseverà l'historiador. «Al meu parer, l'aportació més important és aquesta. Que la gent que viu a les Balears sigui conscient que la situació que es dóna ara no neix del no res, sinó que té un origen, un desenvolupament i una evolució. Perquè la història és una seqüència de fets que se succeeixen».

A banda d'això, Carles Manera elogià la filosofia i el plantejament didàctic de la Història de les Illes Balears. Des del coneixement i l'experiència com a docent, Manera afirma que el fet d'enriquir la part estrictament documental amb «mapes, plànols, esquemes i tot tipus de recursos gràfics farà d'aquesta publicació una eina molt més pròxima a la població». Un fet que l'economista valora molt positivament, ja que «no només és important que la gent de les Illes conegui la seva història, sinó que s'ha de pensar, sobretot, en les noves onades de població immigrant arribades». Manera, que recordà que Balears és la comunitat autònoma que més ha vist créixer la seva població immigrant, incidí en la necessitat que «aquest sector conegui la cultura i la història de la terra que l'acull».

Premi Ciutat de Palma d'Investigació (1983) i reconegut economista, per Carles Manera la decisió de lliurar la Història de les Illes Balears en fascicles compta amb experiències precedents, com la Gran Enciclopèdia de Mallorca, que confirmen que és un encert.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.