nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El violinista Francisco García actua al concert d'Any Nou a Marratxí

També tocaren joves intèrprets sota la direcció de Bernat Pomar

El passat dissabte dia 7 va tenir lloc el tradicional Concert d'Any Nou a Marratxí. Hi va actuar una de les grans promeses del violí, el jove Francisco Gabriel García, que va interpretar obres de Johan Sebastian Bach i de Paganini.

El concert també va comptar amb l'actuació de la Jove Orquestra de Corda de Marratxí, el pianista Óscar Caravaca i el trio Hermes, format per Biel Fiol, Nicolau Sánchez i Óscar Caravaca.

Nombrós públic va assistir al primer concert de l'any a Marratxí, que va estar organitzat sota la direcció del destacat violinista i mestre Bernat Pomar, en el qual van poder escoltar els músics més joves -alguns de menys de cinc anys- interpretant amb els seus violins cançons populars mallorquines i van gaudir de la interpretació de les obres, especialment per part del conegut violinista de només quinze anys, Francisco Gabriel García.

Nascut a Palma l'any 1990, Francisco Gabriel García inicia els seus estudis amb els professors Bernat Pomar i Teresa Ripoll. Actualment cursa tercer i quart del grau superior de violí amb el professor Manuel Guillén.

Ha tocat com a solista amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l'Orquestra de la RTVE, Orquestra Pablo Sarasate i Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries, entre d'altres, i ha guanyat nombrosos premis com el que atorga la Fundació Musical Yamaha a Europa (YMFE), primer premi en el Certamen Internacional Violins per la Pau, primer Premi Internacional de Violí de Portugal i primer Premi en el V Certamen Nacional de Joves Intèrprets (Huelva).

La resta d'intèrprets, molts dels quals actuaren al dictat del mètode «El meu violí» de Bernat Pomar, també va fer molts de mèrits, i el públic reconegué la seva dedicació i els seus esforços amb càlids aplaudiments cada vegada que finalitzaven la seva actuació.

Així, aquest concert d'Any Nou congregà a Sant Marçal valors sòlids amb futures promeses del món de la música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.