muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

Unes 4.000 persones secunden la crida del batle salmantí per la unitat de l'Arxiu

Lanzarote demanà que el trasllat no es faci fins que no es pronunciï el Constitucional

Centenars de persones, 4.000 segons fonts de la Policia Local, assistiren a la concentració realitzada a Salamanca per protestar contra el retorn dels papers de l'Arxiu a Catalunya. La convocà l'Ajuntament de la població amb el lema «Vencereu, però no convencereu». El batle de Salamanca tornà a demanar al Govern espanyol que no faci efectiva la decisió fins que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre l'assumpte.

Devers 4.000 persones participaren en la concentració convocada pel batle de Salamanca, Julián Lanzarote, en defensa de la unitat de l'Arxiu, segons dades de la Policia Local, en un acte en el qual la resposta ciutadana fou, segons Lanzarote, «enorme».

Amb crits de «Zapatero traïdor!», «L'Arxiu no es mou!» i «Caldera dimissió!», els carrers adjacents al Col·legi de San Ambrosio, seu de l'Arxiu de la Guerra Civil, s'ompliren de gent que portava, entre d'altres, banderes de Castella i Lleó, Democràcia Nacional i Unitat Regionalista de Castella i Lleó, així com pancartes en què es llegia «Lanzarote, resisteix».

Passades les dotze del migdia, Lanzarote arribà acompanyat pel conseller de Presidència de la Comunitat, Alfonso Fernández Mañueco, a més de destacats polítics populars i del director de l'Institut Castellanolleonès de la Llengua, Gonzalo Santoja.

Després de realitzar una visita al centre, guiada pel seu director, Miguel Àngel Jaramillo, es varen reunir amb representants dels diferents col·lectius signants del manifest a favor de la unitat de l'Arxiu, que encapçalaren la pancarta en què es llegia «Per la unitat de l'Arxiu. Vencereu però no convencereu». Seguidament, Santonja fou l'encarregat de llegir un manifest a favor de la unitat de l'Arxiu, aplaudit pel públic assistent. Finalment, Lanzarote agraí l'assistència a un acte «simbòlic perquè l'espoliació no es consumeix abans que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre el recurs d'inconstitucionalitat presentat per la Junta de Castella i Lleó».

«Els salmantins -digué el batle- som persones de llarga memòria» i conclogué assegurant que «Salamanca defensa la unitat de l'Arxiu i la gent no ha oblidat la indignació de totes les cases».

En un principi, s'havia dit que els papers de la Generalitat sortiriren de Salamanca ahir, i per això el batle, Julián Lanzarote, havia convocat aquesta concentració davant de l'Arxiu. La data de devolució s'ha endarrerit unes setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.