nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Els primers acords de l'Any Mozart sonaran a Palma el 26 i 27 de gener

La Simfònica i la Camerata Sa Nostra obren el 250 aniversari del músic

M.DÍAZ. Palma.
Els primers acords de l'Any Mozart, que es du a terme enguany per commemorar el 250è aniversari del naixement del compositor, sonaran a Mallorca els pròxims dies 26 i 27 com a preludi del que, al llarg dels pròxims mesos, succeirà en tot el món, i sens dubte a Balears, és a dir, la programació de concerts i festivals en els quals soni la música del geni nascut el 27 de gener de 1756 a Salzburg i mort a Viena molt jove, el 1791.

L'Orquestra Simfònica de Balears donarà el tret de sortida a aquest Any Mozart amb la interpretació, en versió concert, de l'òpera La Clemenza di Tito, que dirigirà Luís Remartínez. Va ser l'última composició operística de les 22 que Wolfgang Amadeus Mozart va escriure i ho va fer el 1791. Al costat de la Simfònica actuaran el Cor Studium, que dirigeix Carlos Ponsetí, i els solistes Gustavo López, Mónica Marangón, Sabina Puértolas, Kate Aldrich, Marina Rogríguez i Iñaki Fresán. El concert serà el 26 a l'Auditòrium a les 21.00.

Un jornada després, el 27, serà la Camerata Sa Nostra qui s'enfronti a trios i quartets de Mozart. I ho farà, sota la direcció de Barry Sargent, al Centre de Cultura del carrer Concepció a les 20.00.

Pere Estelrich, un dels fundadores de la Camereta, reflexionava sobre la genialitat del compositor i destacava, entre les seves qualitats, «l'agilitat mental, la intuïció i memòria musical, una capacitat de treball brutal, les idees li bullien, era genial quant a melodies i harmonies».

Enllaç
El Mozart que va ser l'enllaç «entre Hayden i Beethoven» i que Estelrich va descriure com «un músic de primera fila», destacava, en el personal, per la seva ingenuïtat i un cert infantilisme, segons han descrit els biògrafs i així el retratà al cine Milos Forman en «Amadeus».

Tornant a la programació per a 2006, Xisco Bonnín, responsable de l'Àrea de Música de la Fundació Teatre Principal, comentava ahir que la temporada d'òpera del Consell inclourà un títol mozartià, El rapte del Serral, en el qual comptarà amb el baix Kurt Rydel, qui, a més de cantar, durà la direcció escènica. Bonnín va apuntar que per al muntatge d'òpera que la Fundació destina a escolars «també estic sospesant un Mozart, encara que no ho tenc definit» i el mateix succeirà amb l'òpera que anualment es representa a Calvià.

Durant el mes d'abril, la Simfònica tornarà a abordar una altra composició emblemàtica de Wolfgang Amadeus Mozart, eRèquiem, que es tocarà a l'Auditòrium de Palma i en el Principal de Maó amb direcció de Bender i la participació de la Coral Davídica de Ciutadella i de la Coral Càrmina dirigides per Biel Barceló i Fernando Marina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.