cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

Òscar Cabrera guanya el VIII Campionat de Cuiners de Balears

El jove, de 31 anys, representarà les Illes al campionat d'Espanya

J.AGUIRRE. Palma.
El mallorquí Òscar Cabrera s'ha proclamat guanyador del VIII Campionat de Cuiners de Balears. Als 31 anys, el jove assegura que s'ha format de manera autodidacta, treballant des dels tretze anys en el negoci familiar, i protegit per grans professionals, «la realitat, -confessa- és la millor escola». Fill del conegut empresari Juan Cabrera, del Molí Des Compte, es va mostrar content de representar Balears en el pròxim campionat nacional. Sis van ser els finalistes que van arribar a aspirar al títol que atorga Pimem, organitzadora de l'esdeveniment, quatre d'ells mallorquins i dos candidats d'Eivissa. Juan José Ribas (Eivissa) aconseguí el segon lloc, mentre que el tercer fou per a Vicente Forteza (Mallorca). No importava que estiguessin en actiu, només tenir entre 17 i 31 anys.

D'altra banda, i de manera paral·lela, es va celebrar el II Campionat de Someliers de Balears, i s'endugué el premi Miguel Àngel Gener, de 33 anys, del restaurant Béns d'Avall. D'altra banda, Manuel Fogues i Joan Arbos varen ser segon i tercer respectivament.

Tots els participants al campionat de cuiners van treballar amb els mateixos ingredients. Un quart de peix (dorada) i una perdiu eren els ingredients mentre que cada cuiner podia dur cassons, cullerots o productes com verdures i altres condiments, sense cuinar. Des de les 9 del matí i fins a les dues del migdia els cuiners, als fogons de l'Escola d'Hoteleria, elaboraren els seus plats acompanyats de dos ajudants.

El guanyador va preparar fina dorada cocció 65è en herbes autòctones, coulis de patata vermella, praliné de pinyons caramel·litzada amb llàgrima de sajolida, i de segon plat; perdiu desossada trufada en tulipà de sucre, llit de tumbet amb llaminadura de sobrassada i figa seca «coll de dama». Un plaer per als sentits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.