algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El bisbe Murgui presenta la seva primera pastoral a Valldemossa

La santedat de la Beata i de sor Francinaina inspiren el document

Jesús Murgui presentà ahir a la nit la seva primera carta pastoral com a bisbe de Mallorca a la parròquia de Valldemossa.

La carta, que duu per títoSiau bons del tot, com ho és el vostre pare celestia, s'ha escrit amb motiu dels 75 anys de la canonització de santa Catalina Thomàs i els 150 de la mort de la beata Francinaina de la Mare de Déu dels Dolors. Per això, a Sencelles, diumenge dia 18 de setembre, en el marc de la celebració de la solemne eucaristia de cloenda de l'any dedicat a la Beata, hi signà els primers exemplars de la carta pastoral, i trià Valldemossa, localitat natal de santa Catalina, per fer-ne ahir la presentació oficial.

La carta pastoral, document escrit pel bisbe com a mestre i pastor de l'Església local i dirigit als seus diocesans, ofereix una profunda i meditada reflexió sobre el testimoni de la santedat de santa Catalina i la beata Francinaina. En el document, el bisbe fa una crida a la santedat per a tots els cristians. De fet, l'objectiu de la pastoral és contribuir a animar la vida cristiana a partir dels exemples de fe d'aquestes dones «tan significatives» en la història de l'Església de Mallorca, considerant tot allò que pugui tenir més incidència en l'existència personal i comunitària dels feligresos.

La pastoral s'ha acabat d'editar. Se n'ha fet un tiratge inicial de 2.000 exemplars, que es distribuiran a totes les parròquies de la Diòcesi i congregacions religioses. La publicació s'ha fet en català i castellà, i cada una de les versions, recollides en un mateix volum, té una extensió de poc més de cinquanta pàgines.

El document consta d'una introducció que parla sobre l'oportunitat de la carta just en aquests moments. Després es desenvolupen dues parts per descobrir en santa Catalina i la Beata la santedat feta acció i vida quotidiana. La tercera part presenta els criteris d'acció pastoral i la conclusió, en què anima tothom a fi que el contingut de la carta incedeixi en la vida de cadascú.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.