nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Confirmen l'autoria de Rembrandt en uns retrats atribuïts a alumnes

Un grup d'experts ha pogut confirmar que nombrosos retrats de Rembrandt, que havien estat atribuïts anteriorment als seus estudiants, varen ser realment pintats pel mateix artista holandès. Els especialistes van indicar a més que estaven estudiant de nou la manera de treballar de Rembrandt, un dels grans mestres de la pintura barroca del segle XVII.

Les pintures que s'atribueixen ara al pintor són un conjunt de retrats que presenten rostres detallats de mitges figures il·luminades des d'angles inusuals. Precisament aquesta manera de presentar els personatges fou la que va portar els experts a concloure que Rembrandt era el vertader autor dels estudis. Segons els estudiosos, aquestes obres haurien servit al pintor per preparar algunes de les seves composicions històriques i bíbliques més importants.

El president del Projecte d'Investigacions Rembrandt, Ernst van de Wetering, assenyalà que altres trets que s'han estudiat i han contribuït a confirmar l'autoria d'aquets treballs a Rembrandt han estat la subtilesa en el tractament de la llum i les pinzellades, a més dels materials que foren usats en les composicions.

Ahir varen ser difosos quatre estudis a la Casa Rembrandt, un habitatge restaurat d'Amsterdam on l'artista va passar els seus últims anys de vida, en un dels primers esdeveniments per commemorar el 400è aniversari del seu naixement el 1606.

Una de les pintures, un retrat d'un ancià amb barba, va ser firmada per l'artista. Tanmateix, es creia que els altres quadres eren exercicis realitzats per estudiants del taller de Rembrandt basant-se en treballs de l'artista holandès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.