nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'actor Ben Gazzara rep el premi Donostia del Festival de Cinema

El nord-americà assegura que mai no ha actuat per al director

L'actor nord-americà Ben Gazzara, que ahir a la nit rebé el premi Donostia del Festival de Cine de Sant Sebastià, manfestava que mai no actua «per al director, sinó amb el director».

En contrast amb la declaració a Donostia d'Anjelica Huston, que es considera «una actriu de directors», Ben Gazzara assegurava ahir, abans de rebre el premi, que no actua per als realitzadors, sinó que «sempre treball amb el director, pensant en el procés creatiu des del principi i no en els resultats finals».

Format en la cèlebre acadèmia de l'Actor's Studio, Ben Gazzara, de 75 anys, és una de les icones del cine independent nord-americà dels anys 70, especialment al costat de cineastes com John Cassavetes o Peter Bogdanovich.

L'actor no es veu a si mateix com un actor indomable, almenys per convenciment, i afegeix: «Ens vàrem fer indomables perquè no ens volien donar feina».

Gazzara va ser així com va començar a treballar amb Cassavetes: «Decidírem fer els nostres films i va néixer 'Marits' el 1970, un fet que ens va deixar fora del sistema».

Varen ser els anys, recorda l'actor, de films com L'assassinat d'un corredor d'apostes xinès (1976) i Nit d'estrena (1977), que es van fer amb els diners de Cassavetes, o de Saint Jack (el rei de Singapur) (1979), que es va finançar amb part dels doblers de Bogdanovich.

Gazzara elogia el treball de directors independents actuals com Ang Lee, director de Brokeback Mountain, la història d'uns texans homosexuals o, sobretot, els Germans Cohen, «fantàstics» i amb els quals li agradaria treballar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.