nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Jorge Casares: «S'ha de valorar el cost i si és prioritària la tornada de l'home a la Lluna»

El científic ofereix demà una conferència a Costitx

P.CANDIA.Palma.
«S'ha de valorar el cost i si és prioritària la tornada de l'home a la Lluna (prevista el 2018)», va afirmar ahir el científic Jorge Casares, que demà pronunciarà una conferència a les 20.00 hores sobre els forats negres al Mallorca Planetàrium de Costitx.

Casares, que al costat del també científic Manuel Lozano va ser rebut en audiència per la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, considera que el projecte d'allunar 47 anys després que Neil Armstrong trepitjàs per primera vegada el satèl·lit de la Terra «s'ha de meditar molt».

«La notícia la vaig conèixer avui (per ahir) i em sembla que la idea és crear una base permanent a la Lluna per explotar-ne els recursos naturals. És un projecte interessant, però també s'ha de valorar el cost que això té i «si és realment una prioritat, va indicar. Casares va dir que la seva xerrada de demà se centrarà en l'estudi dels forats negres. «Vull mostrar les evidències observacionals que hi ha forats negres a l'univers i en presentaré casos concrets», va assenyalar. Respecte de l'eclipsi anular de sol del 3 d'octubre, el científic va dir: «Una de les primeres demostracions de la relativitat general d'Einstein va ser la desviació dels raigs de llum a partir d'un eclipsi de sol que va haver-hi a començaments de segle».

«Va ser una confirmació de la teoria general d'Einstein», va precisar el prestigiós científic, qui va qualificar l'astrofísica com «una ciència que té un gran atractiu per al públic», afirmà Casares.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.