cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Una exposició ret homenatge als brigadistes internacionals del 36

Les imatges les protagonitzen les tropes del general Walter

L'exposició Brigadistas ofereix una mirada fotogràfica a les tropes del General Walter, nom de guerra de Karol Swiercewski, en l'època de la Guerra Civil. La mostra, que acull el centre cultural Conde Duque fins el proper 6 de novembre, inclou 163 imatges inèdites de les 333 que componen l'arxiu del reconegut estratega qui a més a més participà a la Revolució Russa.

El director general de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament, Juan José Echevarria, juntament al comissari de l'exposició, Àngel Rojo Alarcón, presentaren la mostra organitzada pel centre Conde Duque i l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura de Castella-la Manxa. Brigadistas. El archivo fotográfico del General Walter mostra un terç de les fotografies, «seleccionades cronològicament», que el militar va renunir entre finals de 1936 i 1938, en l'època en què va participar a la Guerra Civil espanyola, i arribà a comandar la 35a divisió, integrada per diverses brigades internacionals.

Totes elles mostren escenes dels brigadistes al front, en els seus moments d'esbarjo o descans, com també nombroses imatges de reunions d'Estat Major. Segons va informar Rojo Alarcón, l'exposició «està oberta que l'espectador localitzi altres dades per ara desconegudes», i convida a descobrir detalls i situacions de les persones que visqueren aquella experiència. Sols els noms de Mayo i Acero signen algunes de les fotografies.

Walter o Karol Swiercewski, el seu vertader nom, va néixer a Varsòvia el 1897, havia participat a la Revolució Russa i a la Guerra Civil contra l'Exèrcit Blanc i la força d'Intervenció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.