cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Venècia espera el gran veredicte del jurat

George Clonney té totes les paperetes per endur-se el Lleó d'Or, però pot haver-hi sorpreses

Venècia espera avui el veredicte del jurat per veure qui s'emporta una de les estàtues més preuades de tot el panorama cinematogràfic internacional: el Lleó d'Or. Qui va obrir el palmarès fou el director japonès Hayao Miyazaki, que va rebre ahir el Lleó d'Or a tota una carrera de mans del director del certamen, Marc Muller.

Muller va declarar que el realitzador nipó «és el gegant que va trencar els murs que pretenien contenir l'animació cinematogràfica japonesa». El realitzador premiat està considerat un dels més grans directors del seu país i un mestre del cine d'animació.

En aquests moments, la pel·lícula de l'actor i director dels Estats Units George Clooney Good Night, and Good Luck és la gran favorita de la crítica internacional entre les que s'han projectat a la secció competitiva oficial de la 62a edició de la Mostra.

Així ho afirma una enquesta entre periodistes especialitzats i públic editada ahir i publicada per la revista Ciak. Altres cintes que interessen, però en menor mesura, la crítica cinematogràfica i els espectadors són Brokeback Mountain, del taiwanès Ang Lee; Espelho màgico, del portuguès Manoel de Oliveira i Gabrielle, del francès Patrice Chereau.

També van ser bé puntuades La bestia nel cuore, de la italiana Cristina Comencini; Chin-jeol-han Geum-Ja-Set, del coreà Park Chan-wook; Romance and cigarettes del nord-americà John Turturro i Changhen Ge, d'Stanley Kwan, de Hong Kong.

Tanmateix, dues de les cintes que més agraden al jurat oficial -presidit aquest any per Dante Ferretti- són Mary, de l'italonord-americà Abel Ferrara i Persona non grata, del polonès Kezysztof Zanussi, ambdues amb pocs vots en l'enquesta esmentada. Tenint en compte el tradicional divorci que hi ha entre la crítica i els jurats oficials, tot és possible. Ahir es presentaren les cintes The Constant Gardener amb Ralph Fiennes i Rachel Weisz i La seconda notte di nozze amb Katia Ricciarelli.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.