nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'ull del «Gran Germà» amenaça els buròcrates russos corruptes

La mesura promoguda pel Govern vol combatre els suborns

El «Gran Germà» es convertirà en una amenaça real per als buròcrates a Rússia si es fan realitat les propostes d'instal·lar càmeres de televisió als despatxos on es prenen decisions. La iniciativa forma part d'un programa de mesures per combatre la corrupció.

Segons un projecte de reforma administrativa elaborat pel Ministeri rus de Desenvolupament Econòmic i Comerç, entre les innovacions que es pretenen introduir es troba la prohibició als funcionaris de reunir-se amb els clients dels serveis de l'Estat fora dels «llocs establerts», anuncien.

Els esmentats despatxos seran equipats amb càmeres de televisió per controlar els contactes dels funcionaris. «Els buròcrates i homes de negocis dubten molt que el suborn que es pagarà per l'adquisició de les càmeres de vigilància sigui l'últim en les estructures de l'Estat», va assenyalar amb mordacitat el diari financer Vedomosti en comentar la iniciativa.

El president de la Unió d'Empresaris i Industrials de Rússia, Arkadi Volski, va qualificar la idea de «febril», i va opinar que, si es posa en pràctica, els homes de negocis hauran de subornar no solament els buròcrates, sinó també els qui els vigilaran amb les càmeres.

Un dels autors del projecte de reforma administrativa, Mikhail Dmitriev, va explicar que no es tracta d'implantar un sistema de vigilància total sobre l'aparell burocràtic, sinó de centrar l'atenció a les «zones de major risc», com l'agència tributària, duanes, compres estatals i gestió de béns de l'Estat.

«Estam davant una resposta desencertada a un problema real», va comentar Miklos Marschall, director regional per a Europa i Àsia central de l'organització Transparència Internacional, que el 2005 va situar Rússia en el 95è lloc entre 145 països, amb nivells de corrupció similars als de Malawi i Moçambic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.