cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Venècia dóna el sus a la cursa pel Lleó d'Or

El Festival Internacional de Cine obrí la LXII edició amb la projecció del film vietnamita «Qi Jian»

La cursa pel Lleó d'Or ja ha començat. La LXII edició del Festival Internacional de Venècia s'inaugurà ahir envoltada de mesures de seguretat i amb la projecció fora de competició del film «Qi Jian», del vietnamita Tsui Hark, una violenta pel·lícula ambientada en el segle XVII, durant la dinastia xinesa Quing.

En aquesta edició, els organitzadors, sota la fèrria direcció de Marc Muller, semblen haver armat un festival més contingut que en anys anteriors, però sense renunciar a les atraccions típiques i les sorpreses, com la incorporació de l'última pel·lícula del veterà realitzador portuguès Manoel de Oliveira, que als seus 97 anys arriba a Venècia amb «Espelho magico».

Si es tenen en compte totes les seccions, hi ha una presència massiva de films d'Estats Units, seguida per la filmografia asiàtica. El cinema de l'Estat espanyol tindrà una representació a la secció fora de concurs a través de «Fragile», del lleidatà Jaume Balagueró, i d'«Horizontes», una pel·lícula d'Isabel Coixet que mostra el poder de l'amor davant de les més adverses condicions.

Els actors i directors dels Estats Units George Clooney i John Turturro duen a Venècia pel·lícules que poden agradar als seus admiradors: «Good Night and Good Luck», el primer, i «Romanç and Cigarettes», el segon.

Un altre nord-americà, Abel Ferrara, arriba a la ciutat italiana amb «Mary», una pel·lícula en la qual els personatges bíblics es barregen amb la realitat actual, i el seu compatriota Terry Gilliam, amb «The Brothers Grimm», una audaç història gai d'aventurers.

El jove rus Aleksey German contribueix al certamen amb «Garpastum», una pel·lícula ambientada el 1914 a Sant Petersburg, al començament de la Segona Guerra Mundial, amb un Imperi rus que està a prop del col·lapse.

El capítol asiàtic en la secció oficial està representat per Stanley Kwan, de Hong Kong, amb «Chanhen ge»; el taiwanès Ang Lee, amb «Brokeback Mountain», i el coreà Park Chan-wook, amb «Chin-Jeol-Jan \132 Geum-Ja-Set».

Un altre veterà, el polonès Krzysztof Zanussi, du a Venècia una història d'intrigues polítiques ambientada a Uruguai.

França, Gran Bretanya i Itàlia tenen un paper fonamental en aquesta 62a edició de la Mostra. La primera es presenta amb els films de Laurent Cantet («Vers li sud»), Patrice Chéreau («Gabrielle») i Philipe Garrell («Les amants réguliers»). A més, el britànic John Madden, que va aconseguir fama internacional el 1998 amb «Shakespeare in Love», arriba amb la seva última obra, «Proof».

Itàlia mostra obres de tres directors: Pupi Avati («La seconda notte si nozze»), Cristina Comencini («La bèstia nel cuore») i Roberto Faenza («Il giorni dell'abbandono»).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.