Un estudi elaborat per la Universitat de Birmingham associa els tumors infantils amb la contaminació provocada pels motors dels vehicles. Les conclusions es publiquen en la revista Journal of Epidemiology and Community Health.
Els experts han utilitzat mapes publicats de nivells de pol·lució atmosfèrica per associar la direcció postal de 22.500 infants que havien mort de càncer a Gran Bretanya entre 1955 i 1980 amb les àrees geogràfiques d'emissions d'agents químics específics. Els químics incloïen monòxid de carboni, material compost per partícules, òxids de nitrogen, 1 3-butadiè, benzè, dioxines, benzè pirè i compostos orgànics volàtils.
Els llocs des dels quals es produïen emissions incloïen hospitals, estacions de tren i autobús, centres de trànsit intens i benzineries, i han estat localitzats utilitzant mapes i informació d'internet.
Els investigadors han confrontat les morts esperades de càncer infantil amb les morts reals i els codis postals on van néixer, van viure i van morir els nins amb càncer per calcular les distàncies dels punts principals d'emissions, ja fossin els punts en els quals es concentrava una major contaminació o els indrets que donaven lloc a emissions contaminants.
Segons els científics, els càlculs han revelat un excés de risc de càncer dels infants que vivien dins dels 0,3 quilòmetres d'un punt central de contaminació química i dins d'un quilòmetre d'un lloc d'emissions.
Els descobriments suggereixen que l'1,3-butadiè i el monòxid carbònic, produïts tots dos pels vehicles, i particularment els motors dièsel, es troben entre els primers responsables dels casos de càncer infantil.