nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Lacomba mostra a València un muntatge sobre el vi i l'amistat

L'artista participa en el Circuit d'Intervencions Plàstiques a la Marina

Als seus 70 anys d'edat, el polifacètic artista Joan Lacomba manté ben viva la seva creativitat. Dilluns es desplaçà amb el seu fill Francesc Xavier al poble valencià de Xàbia, on prepara aquests dies una gran obra que s'inaugurarà divendres amb motiu de la celebració del Circuit d'Intervencions Plàstiques a la Marina, que organitza el grup cultural Es Reüll.

En l'edició d'enguany, hi participen els pobles valencians de Benissa, Xàbia, Teulada-Moraira, Jesús Pobre, Dénia i Pego. Diferents artistes mostraran un total de 31 obres que s'ubicaran en diversos indrets, com carrerons, places, jardins o patis d'aquestes localitats.

El muntatge de Joan Lacomba, que es podrà veure en una plaça situada devora l'església de Xàbia, és una obra en forma d'espiral poligonal formada per botelles de vi, que s'aguanten gràcies a una estructura de ferro.

Aquesta creació és formada per devers 400 ampolles de vi de diferents colors. A més, el visitant podrà passejar per dins l'espiral, on trobarà «un espai íntim per recordar els amics amb qui ha gaudit d'aquesta beguda», explicava ahir l'artista. «Des d'on es miri, o segons l'hora del dia, l'obra oferirà a l'espectador diferents colors i punts de vista, ja que estarà en un lloc amb molta llum; de nit hi posaré un llum per a la creació d'altres efectes», afegí.

Aquest muntatge és semblant al que presentà fa uns anys al Casal de Can Gelabert, a Binissalem, consistent en una sèrie de torres metàl·liques amb botelles de vi, però en aquest cas l'obra té unes dimensions menors. Així, segons assenyalà el seu autor, es tracta d'un homenatge a l'amistat que s'ha generat al voltant d'un tassó de vi.

«És un repte per a mi. Em fa ganes. Som el primer mallorquí que participa en aquest circuit, i això pot significar el principi d'una relació, ja que el grup De Reüll té ganes de mantenir un contacte amb Mallorca», manifestava ahir Joan Lacomba abans de partir cap a València.

La selecció de les peces per al Circuit d'Intervencions Plàstiques a la Marina és a través d'un concurs públic i un grup de comissaris de la mateix agrupació. Un cop inaugurat el circuit, se'n comença a preparar el catàleg, sufragat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Es Reüll és una agrupació molt activa i, a més del vessant artístic, destaca per la defensa del català al País Valencià. Ara també publica la revista Eco, que és l'única en català sobre art publicada allà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.