cielo claro
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
14°

La Fira del Llibre té nom propi: Dan Brown

L'autor d'«El Codi da Vinci» és el més venut en català i en castellà en el primer cap de setmana


De vegades les fires del llibre són una qüestió de noms propis. I en aquesta ocasió el nom que impera és el de Dan Brown, que encapçala les primeres llistes de llibres més venuts tant en català com en castellà de la Fira del Llibre de Palma. En castellà, a més a més, col·loca La conspiración i El código da Vinci com els dos més venuts. En català ocupa el primer amb El codi da Vinci.

Els llibreters que tenen caseta a la plaça d'Espanya ja han fet balanç del primer cap de setmana de presència a la fira i per sobre de tot es destaca «el gran nombre de públic», que ha estat una de les característiques del primer cap de setmana de la Fira.

Ubicació
La fira naixia amb la incògnita sobre el seu canvi d'ubicació i sembla que està satisfent gairebé tothom. «Al Born passaven molts de turistes, aquí hi passa la gent del país, que compra més», explicava Albert Herranz ahir al matí. «Sembla que sense voler els organitzadors l'han encertada», assegurà darrere dels mostradors de Quart Creixent el professor de la UIB, Jaume Corbera.

I és que segons explica el comunicat oficial de la fira «l'opinió generalitzada és que els primers dies de la Fira han comptat amb més visitants que han adquirit les darreres novetats editorials».

Les dades del llistat de llibres més venuts ha estat facilitat per les llibreries que han volgut participar-hi i a banda dels que apareixen, es destaca que «com sempre els llibres de cuina, els infantils i els col·leccionables han tingut molt bona acollida entre els visitants».

En català el segon lloc de la llista fou per a Carlos Ruiz Zafón i la seva incombustible L'ombra del vent. El tercer lloc l'ocupa un altre clàssic en el podi: La pell freda d'Albert Sánchez Piñol.

I si de noms propis es tractava, la Fira del Llibre va comptar ahir amb tres torns de signatura. A l'estand del Govern de les Illes Balears, el nostre col·laborador Bibi va estar signant exemplars del seu llibre de caricatures sobre Xesc Forteza. Carlos Meneses Nebot va signar exemplars dels seus llibres El sombrero del innombrable, editat per Baile del Sol i Deltoides editat per Ronsel. El pregoner d'aquesta edició de la fira i darrer guanyador del premi Alexandre Ballester de narrativa, Víctor Gayà, va signar exemplars del seu darrer llibre, Cercle enigmàtic, editat per Lleonard Muntaner.

La fira continuarà oberta al públic fins al proper dia 5 a la plaça d'Espanya. Avui signarà exemplars Maria José Seguí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.