cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Cirer: «La fira no podrà tornar al Born fins acabar-ne la reforma»

Està previst que les obres durin com a mínim fins a l'any que ve

S.B. Palma.
La nova ubicació de la Fira del Llibre de Palma du camí d'eternitzar-se. I és que mentre que durin les obres d'Antoni Maura no es podrà reubicar la fira en el seu espai tradicional. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, va explicar que «heu de tenir en compte que en 2006 també ha de començar la nova fase de les obres del Born, que afectaran la part central del passeig, amb la qual cosa segur que hi haurà obres». És a dir, que com a mínim la fira haurà de patir dos anys «d'exili», en paraules d'alguns llibreters.

Cirer va reconèixer que hi havia hagut una petició dels comerciants de la zona del Born per tal que la fira del llibre no es dugués a terme allà. «De totes maneres, enguany no s'ha fet per les obres, perquè hauria estat molt incòmode per als llibreters, amb tota la pols i els renous de les obres», va explicar la batlessa.

Catalina Cirer es va mostrar molt contenta per la ubicació trobada «que jo crec que al final satisfarà la gent» i va elogiar-ne especialment la seva accessibilitat. La batlessa també va explicar que «hem intentat cercar el màxim consens amb el gremi de llibreters, però ja se sap que cada vegada que es munta un acte al carrer sempre hi ha algunes dificultats».

La batlessa va demanar prudència i respecte per a la nova ubicació de la fira i va explicar que «al capdavall el moment de passar comptes serà en acabar i hi haurà dos indicadors claus, el nombre de gent que haurà passat per la fira i el calaix que s'haurà fet».

Entre els llibreters, ahir al matí, hi havia una mica d'inquietud per la nova ubicació. En primer lloc per la gran calor que fa a les casetes, i en segon per la incògnita de la resposta del públic. «De totes maneres, és cert que per a molta de gent de la part forana pot ser un bon lloc», explicaren. D'altres varen dir que «la ubicació del Born era molt millor».

El conseller de Cultura del Govern balear, Francesc Fiol, es trobava entre els defensors de la nova ubicació i va explicar que «a nivell romàntic el Born tenia coses que no té la plaça d'Espanya, però a nivell comercial i de confluència de gent aquesta és una ubicació excel·lent». El cas és que la polèmica ja està servida i el cinc de juny se sabrà amb certesa el resultat de la XXIII edició de la Fira del Llibre. Temps al temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.