algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Marianne Faithfull i American Music Club es presenten a Mallorca

El Teatre Lloseta penja un cartell de luxe per tancar el mes de maig


American Music Club, demà, i Marianne Faithfull, diumenge, duran al Teatre Lloseta un cap de setmana musical de qualitat internacional amb recitals que es completaran amb l'actuació de Micah P. Hinson, tres dies després, el proper dimecres 1 de juny.

Realitzada ja la seva actuació al multitudinari Festival Primavera Sound de Barcelona, el grup californià American Music Club arribaran demà a Palma per oferir a les 22.00 hores un concert dins la seva gira per l'Estat. Després de la seva separació al 1995, la crítica posà al seu lloc la banda liderada pel carismàtic Mark Eitzel elevant-los a la categoria de grup mític i mestre del moviment americà. 10 anys després arriba Love Songs for patriots, on els americans es retrobaren per tocar junts a l'estudi d'un d'ells. En pocs dies la llavor de les noves cançons havia pres forma, explorant noves textures sòniques, i sons més durs que es combinen amb les lletres, d'amor, vida i política d'Eitzel.

La banda es presentà a l'Estat amb la seva especial mescla de malenconia vestida de rock, folk, country i jazz. Lluny de ser una de les habituals reunions de músics, el cas d'American Music Club presenta l'ocasió d'escoltar la seva formació original: Mark Eitzel, veu i guitarra, Danny Pearson, baix; Tim Mooney, bateria i Vudi, a les guitarres.

La cancel·lació de l'actuació prevista per al passat desembre fou una gerra d'aigua freda pels seguidors. Marianne Faithfull ha recuperat forces i actuarà el diumenge al Teatre Lloseta a les 21.30 hores. Musa dels Rolling Stones als anys 60, ha aconseguit el respecte de públic i crítica en els darrers anys, lluny dels seus inicis al pop.

Amb un sac ple d'addiccions, se la relaciona ara amb Tom Waits, interpretant el diable del seu Black Rider o amb l'escriptor Charles Bukowski. La participació de PJ Harvey en el disc de Faithfull ha alegrat més que estranyat els seus seguidors. A ambdues els uneix una lectura tràgica de la realitat, on la infinita cruesa del destí es mescla amb l'extrema sensibilitat d'aquells que es refugien en la soledat. Així, Harvey signa cinc dels temes del nou disc de Faithfull. A més hi participen Nick Cave i Damon Albarn.

Lluny queden els anys en els quals combinà les portades angelicals amb el costat salvatge del rock i els seus excessos fent cançons com Sister Morphine que compongué per als Rolling Stones i s'atribuïren al seu Sticky Fingers. Època retratada en l'autobiografia i que Faithfull vol deixar rere.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.