algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Un grup d'astrònoms australians ha descobert un nou i gegantí planeta al centre de la Via Làctia

Astrònoms australians han contribuït al descobriment d'un planeta nou i gegantí de la Via Làctia, ubicat a uns 25.000 anys-llum de la Terra. El cos celest, denominat OB-05-071, és mil vegades més gran que la Terra i es troba a mig camí entre aquest planeta i el centre de la Via Làctia. L'astrofísic de la Universitat de Tasmània, John Dickey, qui va participar en el descobriment, va manifestar a l'emissora local «ABC» que l'OB-05-071 «sembla un planeta extraordinàriament enorme».

El descobriment del planeta es va aconseguir mitjançant una nova tècnica que utilitza la força gravitatòria de les estrelles perquè funcionin com a lents gegants per representar els planetes. Dickey va explicar que la recerca de nous planetes es fa a través d'una espècie de juxtaposició d'estrelles llunyanes de la nostra galàxia amb una altra estrella.

Els científics australians que participen en el projecte coordinat per l'Institut d'Astrofísica de París esperen que la nova tècnica contribueixi a la identificació de nous planetes de grans dimensions de la galàxia. «Lluitam amb aquesta tècnica per intentar obrir una porta per detectar planetes amb característiques semblants a les de la Terra i ara tenim més esperances d'aconseguir-ho», va subratllar Dickey. L'equip internacional d'astrònoms treballa amb dos telescopis que estan ubicats a les ciutats australianes d'Hobart i Perth, i altres dos més que es localitzen a Sud-àfrica i a Xile.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.