algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Catorze poetes posaran veu als seus versos al VII Festival de la Mediterrània

L'acte central de la cita litèraria se celabrarà dia 20 de maig al pati de La Misericòrdia

93646
Imatge d'una anterior edició del Festival de Poesia de la Mediterrània.

P.GIMENEZ.Palma.
Els versos de catorze poetes, en les veus i la llengua original dels seus propis autors, se sentiran al VII Festival de Poesia de la Mediterrània que celebrarà el seu acte central el pròxim dia 20 de maig, a les 21.00 hores, al pati del Centre Cultural de La Misericòrdia de Palma.

Organitzat pel departament de Cultura del Consell i la Casa Museu Llorenç Villalonga, amb el suport de la conselleria de Cultura del Govern balear i la Institució de les Lletres de la Generalitat Catalana, en aquesta nova edició la cita literària que dirigeix Biel Mesquida farà també un taller de poesia, el dia 19, i un recital de poesia electrònica, dia 21, amb la participació de la banda Solo los Solo.

A més d'una excursió a Formentor, en la qual els participants visitaran la casa natal de Costa i Llobera, aquestes novetats esmentades són les principals del festival, en el qual els amants de la poesia podran gaudir dels poemes dels autors barcelonins David Castillo i Francesc Garriga; de l'autor cors Jacques Thiers; l'egipci Girgis Shokry; els marroquins Hassan Najmi i Larbi El harti; els mallorquins Josep Lluís Aguiló i Miquel Cardell; l'israelià Moshé Benarroch; la francesa Nathalie Quintane; la russa Xènia Dyakoneva; i els valencians Vicent Alonso i Vicente Gallego. El poeta palestí Zuhair Abu Shayeb, que havia d'intervenir, no podrà participar encara que els seus poemes quedaran recollits al llibre que s'edita amb motiu de la cita poètica.

En aquesta setena edició, el Festival de Poesia de la Mediterrània recordarà cinc autors. La cita vol commemorar el cent aniversari del naixement de Joan Coromines, el desè aniversari de la mort de Guillem d'Efak i Ovidi Montllor, els cent anys de la publicació de la novel·la Solitud de Víctor Català i el 25 aniversari de la mort de Llorenç Villalonga.

De manera paral·lela a l'esdeveniment, que va néixer amb l'objectiu d'unir, a través de la paraula, els països que banya el Mediterrani, l'organització ha programat un potent espectacle de poesia electrònica el dia 21, al pati de La Misericòrdia. Solo los Solo, una de les formacions de hip hop de major projecció del moment, oferirà un concert en el qual comptaran amb la col·laboració dels components del grup No-Domain, que donarà suport al rap de Juan Solo i l'scratch de Griffi amb les seves imatges virtuals. En definitiva, un concert que mostrarà una de les tendències més contemporànies de la poesia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.