nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 12.28°
14°

Quatre poetes de les Illes, a la Setmana de Poesia de Barcelona

Ribas, Perelló, Aguiló i Terrón recitaren dimecres

C.DOMÈNEC. Barcelona.
La setmana que Barcelona dedica a la poesia va oferir dimecres passat un recital dedicat a la literatura de les Illes Balears. Els escriptors Antoni Ribas, Joan Perelló, Josep Lluís Aguiló i Àngel Terrón varen llegir a l'Espai Mallorca alguns dels seus poemes més representatius i escolliren els seus poetes preferits. La presentació va anar a càrrec del crític literari Sam Abrams, que va dissertar sobre cada un dels literats balears.

El recital poètic va començar amb la intervenció de Joan Perelló, que va llegir alguns fragments del seu poemari Manual d'ànsia i va retre homenatge a Josep Maria Llompart. El poeta Àngel Terrón va presentar una selecció de versos de Gabriel Ferrater i Robert Graves, juntament amb poemes del seu llibre Sons nets. A més a més, va versionar un sonet de Juan Ramon Jiménez.

El manacorí Josep Lluís Aguiló va presentar una selecció de poemes del seu darrer llibre, titulat Monstres, i guanyador del Premi Ciutat de Palma 2004. En ell ofereix un inventari de personatges monstruosos, agrupats en seccions. Per últim, l'eivissenc Antoni Ribas, el més jove dels escriptors que varen intervenir al recital, va llegir fragments de la seva obra Ciutat sense memòria i un poema de Salvatore Quasimodo. La vetlada poètica va acabar amb un breu concert del grup Bebelgidit, que interpretà diversos poemes musicats.

Aquest és el novè any que l'Ajuntament de Barcelona dedica una setmana a la poesia. Es tracta d'un seguit de celebracions i recitacions populars que es duen a terme en diversos escenaris de la ciutat comtal i es va inaugurar dimarts amb un homenatge a Palau i Fabre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.