algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

El VII Festival Internacional de Teresetes torna amb més didàctica

Les actuacions tindran lloc del 19 al 22 de maig a 15 municipis

N.A./S.B.Palma.
La setena edició del Festival Internacional de Teresetes de Mallorca començarà el proper 19 de maig fins al dia 22. No obstant això, el proper dilluns s'iniciarà a l'Espai de Formació Cultural Ramon Llull un taller d'arts escèniques basat en experipencies amb la llum i l'ombra a través d'objectes quotidianis que serà impartit per la companyia catalana La cònica/lacònica, segons va explicar l'organitzadora de l'esdeveniment, Aina Gimeno.

Aquesta proposta ha advocat des del seu origen, fa ja set anys, per la descentralització dels actes culturals de Palma. Aquest propòsit ha estat aconseguit amb escreix, ja que any rere any s'han adherit a ell dos nous municipis. En aquesta edició han estat Andratx i Santa Margalida les localitats que s'han sumat a les altres tretze participants: Alcúdia, Algaida, Binissalem, Calvià, Inca, Lloseta, Mancor de la Vall, Muro, Palma, sa Pobla, Pollença, Porreres i Son Servera.

Gimeno va explicar que «com a les edicions passades, les companyies participants són mallorquines, peninsulars i estrangeres». Així podrem veure catorze espectacles de Mallorca, Astúries, Galícia i Catalunya, com també de l'Argentina, Anglaterra, França, Israel, Uruguai i República Txeca.

L'organitzadora del festival va afegir que «aquesta és una bona ocasió per a derrocar el mite que les titelles són per a infants, ja que se presentaran obres també per a adults que se desenvolupen tant des de la tradició com des de l'avantguarda». En aquest sentit, Joan Artigues, coordinador de Cultura del Consell, va dir que «els nins que avui consumeixen espectacles de titelles seran consumidors de teatre quan siguin grans, una cosa molt important per al futur cultural de Mallorca».

Pel que fa als escenaris s'ha de destacar que a Palma les funcions es repartiran per tota la ciutat, amb acutacions a ses Voltes, Museu de Mallorca, Auditori del Centre de Cultura de Sa Nostra; Teatre Municipal de Palma, el jardí del centre de cultura de Sa Nostra, la plaça cavalleria, el Casal Solleric i el Pati de la Misericòrdia. Per als organitzadors «és un fet necessari la promoció i divulgació d'aquest gènere teatral i de les persones que el fan possible com a tresor històric del teatre popular».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.