cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

La revista 'Estudis Baleàrics' dedica un monogràfic al pare Batllori

La publicació se centra en els anys que el jesuïta passà a Mallorca

J.N.Palma.
L'antic col·legi de Monti-sion fou escenari ahir de la presentació d'un volum monogràfic que la revista Estudis Baleàrics dedica al pare Miquel Batllori i Munné (1909-2003). L'acte inclogué diferents intervencions, entre les quals la d'antics alumnes de l'esmentat centre docent on aquest jesuïta impartí les seves ensenyances. En representació dels alumnes hi foren Bernat Obrador i Fèlix Pons. També hi participaren el pare Durà, rector de Monti-sion; el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila, i el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol.

El volum, sota el títol de Memòria viva de Mallorca, se centra en els anys que van de 1941 a 1947, en què el pare Batllori visqué el seu «exili daurat» a l'Illa. A grans trets, la publicació inclou una vintena d'articles, els dos discursos de nomenament com a doctor honoris causa per la Universitat de les Illes, una entrevista realitzada el mes d'octubre de 2002 per Xavier del Hoyo i un apèndix que conté reproduccions d'acticles i notícies i un àlbum fotogràfic.

Entre els autors dels articles destaquen noms com ara els de Josep Massot i Muntaner, Jocelyn Hillgarth, Francesc de Borja Moll Marquès, Pere Rosselló Bover, Anthony Bonner o Àlvaro Santamaria... Tots ells, entre d'altres personalitats que el conegueren, aporten les seves impressions sobre aquest humanista català que visqué a Mallorca una etapa especialment fecunda des del punt de vista intel·lectual. Realitzà treballs diversos sobre Ramon Llull o sobre mallorquins al Concili de Trento o sobre jesuïtes illencs...

Val a dir també que durant la seva etapa mallorquina el pare Batllori no es va limitar al món de l'erudició, sinó que s'entregà en cos i ànima als seus joves alumnes i mantingué gran amistat amb escriptors i literats.

Féu importants aportacions en diversos terrenys de la investigació històrica, tant en la literatura medieval com en la moderna i contemporània, especialment en el terreny del lul·lisme. El monogràfic complementa el que ja li dedicà aquesta revista el 1988.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.