algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Joves per la Llengua espera 18.000 persones a l'Acampallengua 2006

Està previst celebrar vint anys de la Llei de normalització lingüística

Els Joves de Mallorca per la Llengua esperen que l'Acampallengua d'enguany, que tindrà lloc a Esporles el cap de setmana de dia 20 i 21 de maig, reuneixi entre 15.000 i 18.000 persones.

Així ho anunciaren ahir durant la presentació del programa d'activitats per a aquesta VIII edició, entre les quals destaquen la commemoració dels 20 anys de l'aprovació de la Llei de normalització lingüística, els 20 anys de la celebració del II Congrés Internacional de la Llengüa Catalana i el centenari de la primera part d'aquest mateix congrés.

«L'Acampallengua sempre ha tingut una part lúdica, però sobretot té una part reivindicativa que vol ser un crit a les institucions i a la societat civil perquè s'acceleri el procés de normalització lingüística», explicà Miquel Àngel Contreras, portaveu de l'agrupació.

El fet d'haver triat el municipi d'Esporles per dur a terme aquest multitudinari encontre respon, segons Esperança Mateu, també portaveu, a «l'interès» demostrat envers l'Acampallengua per part de l'Ajuntament i els joves d'allà.

Entre les activitats més novedoses es troben un homenatge als 20 anys de normalització lingüística, presentacions de llibres i revistes i l'habitual assemblea en què els Joves debaten les idees que llavors es plasmen en el manifest de l'entitat.

Pel que fa al gran concert, els portaveus anunciaren «sorpreses», malgrat que està previst que el cap de cartell sigui Lax'n'busto i que també actuïn Dr. Calypso, La gossa sorda, Anegats, Grollers de Sa Factoria i Amb una mica de sort. Durant la jornada de dissabte, a més de les activitats esmentades, els Maulets duran a terme la xerrada Música i compromís: dues generacions i les presentacions de l'Acampallengua digital, Vilaweb Mallorca, Tribuna Mallorca i Racó Català.

Competicions, actuacions de cantautors i grups mallorquins, tallers, excursions, festes infantils i actuacions castelleres completen aquests dos dies de reivindicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.