muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.13°

Habiliten per a exposició les sales de grafits del castell de Bellver

J.NICOLAU.Palma.
El castell de Bellver ja ha començat les obres per habilitar com a sales d'exposició les dues dependències de la torre de l'Homenatge en què es trobaren els grafits realitzats per antics presoners de la fortalesa. La conservadora del castell, Magdalena Rosselló, explicà que «ja s'està treballant en el projecte i la idea és que per les festes de Sant Sebastià es puguin inaugurar».

Segons assenyalà, «la idea és instal·lar un muntatge de llums i àudio amb el qual s'aconsegueixi destacar els testimonis deixats pels presoners a la sala inferior, mentre que a la sala superior s'oferiria, a través de panells informatius, una explicació sobre la història de la torre i la significació dels grafits. En aquesta sala, d'uns set metres de diàmetre, també s'exhibirà una petita mostra de restes ceràmiques trobades al castell.

S'ha de dir que aquests grafits, descoberts en el procés de restauració de la torre fa poc més d'un any, daten principalment de principis del segle XVIII, tot i que també en consten alguns de més antics i altres de més moderns en el temps. S'hi deixa constància sobretot dels noms dels presoners, de la data en què varen ser a la torre, com també les seves vivències. D'aquesta manera, entre els dibuixos sobresurten els vaixells. Les sales que s'habilitaran per a exposició es localitzen a la part inferior de la torre i donen al fossat del castell.

D'altra banda, també han començat les feines de substitució de les bigues de fusta que sustenten la teulada del primer pis del pati de la fortalesa. Aquesta intervenció afectarà tot el pati, de 23 metres de diàmetre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.