nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.65°

Noves veus per al cor de Sant Francesc

La basílica de Sant Francesc acollí ahir vespre l'acte ritual de la imposició de túniques als nous cantors

P.G.Palma.
El cor dels Nins Cantors de Sant Francesc incorporà ahir vespre noves veus a les seves files, després de celebrar la tradicional cerimònia d'imposició de túniques als joves membres. El ritual, que va tenir lloc a la basilíca de Sant Francesc de Palma, congregà un gran nombre de persones, que, d'una manera o d'una altra, estan relacionades i donen suport a les activitats de la coral.

Una solemne processó en la qual els nou protagonistes eren escortats pels seus pares fins al presbiteri marcà l'inici de la tradicional cerimònia, que el cor que dirigeix fra Antoni Riera celebra anualment per donar la benvinguda als nous cantors.

Doblegades amb cura, les túniques blanques varen ser beneïdes pel celebrant fra Tomeu Pont i Parera, director general del centre escolar, just abans que els veterans ajudassin els encara aspirants en el ritual d'investidura. El cerimonial acabà amb la imposició de la creu per part dels padrins Maria del Carme Rapado, mare d'un excantor, i Francesc Horrach Estarellas, president de la PIME.

D'aquesta manera, segons el protocol de la Federació Internacional de Pueri Cantores, es feia oficial l'ingrés dels al·lots a les files dels Nins Cantors del Cor de Sant Francesc de Xavier del Canto Segura, Tomàs Francesc Figuera Beltran, Ceferino Higuero Kantola, Pere Homar Estarellas, Josep Carles Jaume Sampol, Xavier Martorell Capellà, Vicent Peralta Bibiloni, Josep Roig Sancho de la Jordena i Josep Fenollar.

Després de l'acte central de la cerimònia, els assistents varen poder gaudir del programa religiós que varen interpretar els Nins Cantors. Els veterans i els nous membres van entonar obres dels compositors Antoni Martorell, César Franck i Haendel, acompanyats a l'orgue per l'intèrpret Arnau Reynés. Tot seguit arribà el segon homenatge de la nit. Vuit veterans rebien la insígnia d'Or del Cor, distinció amb la qual l'agrupació coral reconeix deu anys de trajectòria a les files dels Nins Cantors.

Els alumnes homenatjats enguany van ser Joan Guasp Torrandell, Joan Huguet García, Bartomeu Melià Obrador, Joan Fèlix Pujol Calafat, Gabriel Àngel Salas Vicens, Antonio Salort Arbona, Àngel Vey Escalas i March Vich Sansó. Amb la interpretació de L'Himne dels nins cantors d'Antoni Martorell, el cor dels Nins Cantors de Sant Francesc va cloure la cerimònia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.