muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Cara a cara de Joan Pau i Munar

El papa oferí una salutació especial a la presidenta del Consell i a la delegació mallorquina en el Vaticà

96760
Moment en què la presidenta Munar és saludada pel papa Joan Pau II a l'aula Pau VI de Sant Pere del Vaticà.

La presidenta de Mallorca, Maria Antònia Munar, fou saludada personalment ahir pel papa Joan Pau II, en una audiència pública que tingué lloc ahir matí a l'espectacular aula Pau VI del Vaticà. El papa, amb un rostre molt menys cansat del que és habitual, però amb una veu fatigada de la qual quasi no sortien les paraules, també tingué una salutació especial per al grup de persones desplaçades des de Mallorca per donar suport a la causa oberta per a la beatificació de Costa i Llobera.

Aquest darrer aspecte fou destacat a la sortida de la cerimònia per la presidenta, qui considerà tot un honor «ser rebuts pel papa i que sàpiga la importància que té Costa i Llobera a la nostra terra». Munar es referí també a la salut del sant pare per destacar que, tot i la seva fràgil aparença, «de prop desprèn una gran fortalesa interior. Al llarg de tot l'acte ha oferit mostres de gran simpatia i somriures a les espontànies i entusiastes salutacions que li brindava el públic». La presidenta tenia intenció d'entregar-li una litografia amb el text del cèlebre poema Lo pi de Formentor de Costa i Llobera, però problemes derivats del rígid protocol ho impediren. A més de la presidenta, també foren saludats pel pontífex la consellera insular Dolça Mulet i el director insular Guillem Ginard.

La multitudinària audiència general, celebrada prèviament a la salutació del papa als representants illencs, reuní més de 5.000 persones arribades dels diferents confins del món. De l'Estat espanyol hi havia pelegrins de Santiago, religiosos, grups d'altres províncies..., però d'entre tots el papa escollí el mallorquí per ser el primer a ser saludat. Per descomptat, la resposta fou una gran ovació dels 160 illencs presents. Acabada la cerimònia, el conseller de l'ambaixada espanyola davant la Santa Seu, Rafael Gorgola, esperà la presidenta Munar i les altres autoritats per dirigir-se a la legació, on dinaren.

L'horabaixa, tot el protagonisme fou per al cor de la Fundació Teatre Principal. La formació vocal, dirigida per Francesc Bonnín, posà música a la missa oficiada davant l'altar de la càtedra de la basílica de Sant Pere. Els seixanta cantaires escolliren un repertori de quatre peces que començà amb Antífona de la verge, amb lletra en català de Costa i Llobera. A aquesta entrada seguí l'ofertori Canticorum Iubilo de Haendel, per continuar amb Pannis Angelicus a la comunió; s'acabà l'ofici amb eCantus de la missa de rèquiem de Verdi. Algunes d'aquestes peces formen part del repertori de la coral, que aconseguí grans lloances per part del públic per la mestria amb què foren interpretades, a més de La Balanguera. El d'ahir no fou un concert qualsevol per a la formació coral, que tot i així deixà els nervis de banda i mostrà tota la seva professionalitat sobre un escenari impressionant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.