algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Inicien la segona fase de restauració de les façanes de la catedral de Palma

Les obres disposen d'1.024.000 euros per a la seva execució

P.GIMENEZ.Palma.
La segona fase de les obres de rehabilitació previstes a la façana de la catedral de Palma s'ha posat ja en marxa. Des del passat mes d'octubre, un equip de professionals de l'empresa de Burgos CPA (Conservació del Patrimoni Artístic) treballa en la reconstrucció i restauració de les dues torres menors del temple i els dos llenços que les uneixen.

Amb l'execució d'aquests treballs que, previsiblement es desenvoluparan fins a l'octubre del 2005, es completarà el projecte de recuperació previst al perímetre de la Seu, que ja va recuperar en una anterior etapa la seva façana central i les dues torres majors. Segons va explicar l'encarregat d'obres del Capítol i degà de la Seu, Joan Bestard, el projecte de rehabilitació que s'enceta ara es durà a terme en quatre fases, ja que abasta una superfície considerablement més important de la que es va recuperar en l'anterior etapa.

Actualment, «el bastiment s'ha muntat al llenç que abasta des del pinacle principal, ja restaurat, fins a la torre petita que s'orienta cap a l'interior de la ciutat». Després de recuperar aquesta zona de la façana, a una segona fase, «es treballarà sobre la torre de la plaça de l'Almoina» de forma autònoma. En tercer lloc, «s'enllestiran les obres al llenç que uneix la torre major a la torre menor que mira cap a la mar» i, per últim, «la restauració es completarà amb la recuperació d'aquesta última torre», explicà el degà.

Bestard va destacar que els treballs que realitzaran els tècnics són comuns per a cada una de les fases esmentades i contemplen «la neteja de la pedra, la restauració de les peces danyades, la consolidació d'estructures i la renovació d'aquells elements» que s'hagin pogut perdre amb el pas del temps. Per escometre aquestes obres es compta amb un pressupost de 1.024.000 euros, aportat en un 50 per cent per la Conselleria d'Obres Públiques del Govern i el Capítol catedralici.

Joan Bestard va recordar que l'empresa adjudicatària CPA és la mateixa que va treballar en la primera fase del projecte, a la qual es van reconstruir i restaurar les dues torres majors i la façana central. Al mateix temps, l'encarregat d'obres del Capítul recordà que també s'ha restaurat el portal del Mirador i el portal de l'Almudaina, obres aquestes finançades pel Ministeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.