muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

L'Espai Mallorca recupera per a Barcelona la figura de George Sand

El centre dedica a l'escriptora una exposició i un taller de creació

C.DOMÈNEC.Barcelona.
Coincidint amb l'exposició Clin d'oei, que reuneix a l'Espai Mallorca de Barcelona obres d'artistes de Can Puig de Sóller inspirades en l'obra de George Sand, el centre organitzà divendres una jornada pictoricoculinària dedicada al persontage de l'escriptora romàntica, que aquests dies centra les activitats al centre. El taller va oferir l'oportunitat als participants de pintar amb aliments inspirats en la vida i l'obra de George Sand, que també és la protagonista del documental que es projecta a l'espai barceloní i que repassa les vivències de l'autora a la Cartoixa de Valldemossa.

Les vivències de la novel·lista francesa; frases cèlebres de la seva obra; característiques de la seva singular personalitat; els seus retrats i el seu amant, Frederic Chopin, van servir de subjecte perquè els assistents al taller plasmassin la seva visió sobre l'escriptora damunt cartró, utilitzant tot tipus de productes alimentaris com tinta de calamar, que substituïa la pintura tradicional.

Dirigits per les artistes mallorquines Pastora Moncunill i Maria Huerga, coordinadores de l'activitat, infants de diversos centres escolars de Barcelona van participar durant tot el dia en el taller, organtizat amb la col·laboració de Tot Raval. Entre les creacions més interessants, destacaren una sèrie de pintures amb el rostre imaginat de la novel·lista, com també els dibuixos dedicats a Chopin i els que recreaven l'estada de George Sand a Mallorca.

Pel que fa a Clin d'oei, la mostra reuneix a l'espai de la Ciutat Comtal tota una sèrie d'obres inspirades en la vida de l'escriptora, que han estat concebudes per artistes de Can Puig de Sóller. En concret, s'hi exhibeixen els fotocollages de Toni de Cúber, en els quals l'artista juga amb la imatge de Sand; obres de Renée Micolaud; quadríptics de Thómas Nölle, qui recrea l'univers de la novel·lista; i peces de Ginka Steinwachs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.