algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Consell publica a Mixtàlia «L'estela d'or», l'obra poètica de l'autora d'Alcúdia Maria Verger

El volum es presenta l'horabaixa a l'Illa de Llibres

J.N.Palma.
L'Illa de Llibres de la Misericòrdia acull avui a les 19.30 hores la presentació del sisè volum de la col·lecció Mixtàlia, el qual recull l'obra poètica de Maria Verger (Alcúdia 1892-Madrid 1983) i porta per títoL'estela d'or i altres poemaris. A l'acte, seguirà la inauguració d'una exposició amb documents i fotografies de la poetessa i una conferència, Rere les passes de Maria Antònia Salvà: Maria Verger, a càrrec de Pere Rosselló Bover.

El recull de Maria Verger inclou les seves primeres creacions com Clarors matinals i Tendall d'estrelles. La consellera insular de Cultura, Dolça Mulet, ressaltà la importància del volum perquè se centra en «el treball poètic d'una artista molt desconeguda per a la cultura mallorquina». La poesia de Verger està íntimament lligada als preceptes estilístics i a la temàtica de l'Escola Mallorquina i del noucentisme.

En el primer poemari, Clarors matinals, Verger tractà de manifestar el seu amor a la llengua catalana i a la natura, mentre que a Tendall d'estrelles, recollí un conjunt de poemes caracteritzats pel seu to intimista i que destaquen per la claredat del seu llenguatge. En el darrer, L'estela d'or, se centrà exclusivament en l'amor, abandonant el to malencònic i els elements de la natura. El director de Mixtàlia, Rafel Bordoy, comentà que el volum de Maria Verger és especialment novedós perquè es tracta «de la primera dona que entra en la col·lecció» i perquè és «una poetessa desconeguda» l'obra de la qual no es pot trobar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.