algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Els immigrants descobreixen la ciutat

Un grup de cent colombians varen visitar ahir els principals monuments històrics de Palma


Un centenar de treballadors del camp colombians i dos equatorians -entre ells Nelly, l'única dona del grup- varen conèixer ahir de forma organitzada la ciutat de Palma. La iniciativa va sorgir de la Fundació Pagesos Solidaris que ha muntat la Unió de Pagesos. La concentració es va produir a les nou del matí al restaurant El Cruce de Vilafranca. La majoria d'aquests immigrants estan concentrats entre Manacor, Porreres, Felanitx i Vilafranca. En arribar a Palma varen visitar el parc de la Mar, la Seu, s'Hort del Rei i el passeig des Born. Després varen marxar cap al castell de Bellver i a les dotze i mitja del matí varen partir cap al mercat de Santa Maria. Allà visitaren el mercat i a les dues varen dinar al restaurant Ses Cases de Sant Martí. Els va acompanyar la consellera d'Agricultura, Margalida Moner.

El que es persegueix amb aquesta visita és que els immigrants gaudeixin plegats d'un dia lliure per tal que es coneguin millor i posar-los en contacte amb aquells llocs i monuments típics de l'Illa que fins a la data desconeixien. La majoria d'ells amb prou feines si surt del seu lloc de treball, amb la qual cosa d'aquesta manera es fan la idea de com és l'Illa.

La majoria de treballadors arriben a Mallorca de la mà de la Unió de Pagesos, que tramita tota la seva documentació així com el certificat d'idoneïtat a Colòmbia, amb la finalitat que la seva estada a l'illa sigui legal. Els colombians al seu país solen cobrar 3'5 euros al dia, mentre que aquí cobren l'hora de feina a 4'85 euros, la qual cosa els permet enviar a la família uns 500 euros al mes. Els dos equatorians reben uns 800 dolàrs al mes, res a veure amb els 130 que guanyaven al seu país.

Els contractes que signen aquests treballadors oscil·len entre els sis i nou mesos i arribades aquestes dates de l'any és quan marxen per passar el Nadal en família. Molts d'ells ja tanquen un contracte per al proper any.

Pagesos Solidaris s'encarrega de garantir que les condicions a Mallorca siguin bones i obliga els contractadors a proporcionar-los habitatges dignes, amb llum i aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.