nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Alerten de l'existència de webs que promouen l'anorèxia i la bulímia

L'Agència de Qualitat vol unir esforços per tancar aquestes pàgines

L'Agència de Qualitat d'Internet (IQUA) ha llençat un seriós missatge d'alerta sobre l'existència de pàgines web que promouen la cultura de l'anorèxia i la bulímia com estil de vida i que, pel seu secretisme, assegura, poden passar inadvertides a pares i educadors.

Segons una nota difosa ahir per l'esmentada agència, «aquestes pàgines serveixen per intercanviar consells, dietes i, especialment, trucs per enganyar els pares i el professorat». S'ha de recordar que l'anorèxia i la bulímia són dues malalties associades a un trastorn de conducta alimentari, que actualment afecta un gran nombre de joves, la majoria al·lotes, que volen emmagrir per seguir els dictats de la moda.

L'IQUA apunta que aquestes pàgines, en contra del que es pot creure, no persegueixen cap tipus de rendibilitat econòmica, sinó que pertanyen a grups d'usuaris particulars. Això fa que no puguin ser considerades prestatàries d'un servei de la societat de la informació i, per tant, sempre segons l'agència, «no es poden aplicar els mecanismes que preveu la Llei de serveis de la societat de la informació» per actuar contra continguts contraris a aquesta Llei.

Aquesta agència ha demanat l'actuació conjunta del Defensor del Poble, del Síndic de Greuges i dels departaments de Benestar i Salut de la Generalitat catalana i que continuï la pressió d'entitats, que ja ha aconseguit tancar algunes pàgines.

L'IQUA és una associació que estableix, des de l'autoregulació, estàndards de qualitat, recomanacions i codis de conducta per als operadors i de la qual formen part el Consell Audiovisual de Catalunya, el Consell de l'Audiovisual de Navarra i el Consell Andorrà Audiovisual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.